BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

KESK'ten genel eylem çağrısı

Hükümetle görüşmelerin üçüncü turunu 'dağ fare doğurdu' şeklinde niteleyen KESK Başkanı Tombul sert çıktı. Tombul, KESK üyelerine 'genel eylem' çağrısı yaptı.

Abone ol

Hükümetle memur sendika ve konfederasyonlarıyla yapılanh toplu görüşmelerin üçüncü turunda da bir sonuç çıkmadı. KESK Genel Başkanı İsmail Tombul, görüşmeleri "Dağ fare doğurdu." diyerek niteledi.
Konuşmasında KESK üyelerine eylem çağrısı yapan İsmail Hakkı Tombul, şunları belirtti: "Hükümet ilk 6 ayda 40 milyon ikinci altı ayda 80 milyon olmak üzere ek ödeme önerildi. İçeride de ifade ettik. Bu bizim açımızdan kabul edilemez ve tartışılamaz bir öneridir. KESK'lilere buradan çağrı yapmak istiyoruz. Bu toplu görüşme masası anlamını yitirmektedir. Bu masa hükümetin tek taraflı taleplerini belirlediği bir masaya dönüşmek üzeredir. Bu ek ödeme emeklilere yansımamaktadır." diye konuştu.

EYLEM ÇAĞRISI

KESK üyelerine eylem çağrısı yapan İsmail Hakkı Tombul, konuşmasına şöyle devam etti: "Çağrımı yapıyorum. Tüm yöneticilerimiz ve üyelerimiz Pazartesi günü saat 14.00'de illerde alanlarda olmalıdır. Ankara'da bu masaya hep birlikte geleceğiz. Bu masa artık sadece temsilcilerin tartışılabileceği bir masa olmaktan çıkmıştır. Toplu görüşmelerin olacağı gün tüm üyelerimiz bağlı olduğu illerde alana çıkacaktır."

Tombul sözlerini şöyle bitirdi:

"Buradan ilan ediyorum. Kamu Personel Rejimi Yasa Tasarısı bu haliyle gündeme gelirse, iş bırakma, iş yavaşlatma, Büyük Ankara eylemi gibi büyük eylemi yapmaya KESK'liler hazır olsun diyorum."