BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kervan 1915'e sansüre sert tepki

Ermeni tehcirini anlatan 'Kervan 1915'i yazıp yöneten İsmail Güneş, filmi salonlardan çekme kararı aldı. Güneş, "Önemli lokasyonlarda vizyona giremeyen filmimiz darbe almıştır" dedi.

Abone ol

Murat Han, Ayşe Akın ve İbrahim Kendirci’nin başrolünü oynadıkları, 6 Ekim’de vizyona giren 'Kervan 1915' filmini yazıp yöneten İsmail Güneş, projenin her aşamasında büyük engellerle karşılaştıklarını söyledi.

Son olarak dağıtım sürecinde sorunlar yaşadığını belirten Güneş, “Bunu sansür olarak görüyorum. Bir devletin bir film için ‘Bunu oynatmayacaksın’ demesiyle bir salonun ‘Ben bunu oynatmayacağım’ demesi aynı şey. Filmi, seyirciyle buluşturmama meselesinin tamamı sansürdür. Bunun kim tarafından yapıldığının bir önemi yok” açıklamasında bulundu.

Projeyi, büyük zorluklarla, üç yılda bin 500 kişilik ekiple yaptıklarının altını çizen Güneş sözlerini şöyle tamamladı: “Kervan 1915’i dağıtım sorunları ve sinema salonlarının kötü niyetli tutumlarından ötürü vizyondan çekme kararı aldık. Sinema seyircisi tarafından izlenilmek istendiği halde, önemli lokasyonlarda vizyona giremeyen filmimiz ağır darbe almıştır. Seyircilerimiz, gerek sosyal medyadan, gerekse kişisel ilişkilerle bizlere ulaşıp filmi kendilerine yakın merkezi yerlerde bile bulamadıklarını iddia etmektedirler. Böyle bir sistemde daha fazla yer almak istemiyoruz.”