BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
HABER /  DÜNYA

Kerkük Valisi işi şova döktü! Kürdistan bayrağı yanıtına bakın

KERKÜK Valisi Necmettin Kerim Bağdat'a verdiği Kürdistan bayrağı yanıtı ile bir kez daha gerilim yarattı. Bağımsız Kürdistan referandumuna katılma kararı da veren Kerkük Valisi, 'Kürdistan bayrağı tek bir durumda iner' deyip ekledi...

Abone ol

KERKÜK Valisi Necmeddin Kerim, Bağdat İdare Mahkemesi'nin Kürdistan bayrağını indirilmesine ilişkin kararını tanımayacaklarını belirterek, “Kürdistan bayrağı tek durumda iner, o da renginin solması halinde yenisiyle değiştirilmesi için” dedi.

Kerkük'te kamu kurumlarına Kürdistan bayrağının çekilmesine karar veren İl Meclis Başkanı Rebwar Talabani hakkında Türkmen parlamenterler tarafından dava açılmıştı. Bağdat İdare Mahkemesi, Kürdistan bayrak kararının yasal olmayıp indirilmesine hükmetti.

KAOS ÇIKAR TEHDİTİ
Kerkük İl Meclisi'nde en fazla sandalyeye sahip Kardeşlik Bloku, karara itiraz edeceklerini bildirdi. Kardeşlik Bloku Başkanı Ahmed Askeri, mahkemenin kararının halka karşı olduğunu iddia ederek, “Mahkeme kararının uygulanması, kaosa yol açacak. Bu meseleler siyasi anlaşmayla çözülebilir. Ancak kararımızdan vazgeçmeyiz” dedi.

TÜRKMENLER MAHKEME KARARI UYGULANSIN
Kerkük İl Meclisi Türkmen Bloku Başkanı Tahsin Kehiye ise, “Mahkemenin kararı yasaldır. Kerkük yerel yönetiminin karara bağlı kalmasını arzu ediyoruz. İl Meclisi'nin kararı feshedildi. Aksi halde konuyu uluslararası boyuta taşıyacağız” diye konuştu.

VALİ'NİN BAĞDAT'A VERDİĞİ ŞOVMEN YANITI
Vali Necmeddin Kerim basına yaptığı açıklamada, mahkemenin kararını tanımayacaklarını ve herhangi bir etkisi olmayacağını belirterek, “Kürdistan bayrağı tek durumda iner, o da renginin solması halinde yenisiyle değiştirilmesi için” dedi.

Kerkük Valisi Necmettin Kerim, 28 Mart'ta kamu kurumlarına Kürdistan bayrağının çekilmesi kararı almıştı. Kerkük tartışmalı bölgede yer alan bir kent. Ne Kuzey Irak Kürt kesimine ne de merkezi Bağdat yönetimine bağlı. Ancak Vali Necmettin Kerim, Kerkük'ü bir oldu bittiyle Barzani'ye teslim etmeye çalışıyor.

Kürtlerin Kerkük’e kasten nüfus yerleştirdiğini düşünen Arap ve Türkmenler merkezi hükümetin yani Bağdat'ın yönetiminde kalma taraftarı. Kürtler ise Kerkük'ün Kuzey Irak'a dahil olmasını istiyorlar.

Kerkük kimin? Türkmen - Kürt - Arap nüfusu ne kadar?

Necmettin Kerim kimdir? Kerkük valisinin PKK fotoğrafları