BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  DÜNYA

Kerkük son dakika büyük saldırı başladı

Kerkük'den gelen son dakika haberlere göre Peşmerge güçleri Kerkük'de ikinci büyük saldırıyı başlattı. IŞİD'in kaçtığı iddia ediliyor. İşte Kerkük'deki son durum.

Abone ol

KERKÜK'den gelen son dakika haberlere göre büyük bir saldırı başlatıldı. Peşmerge Güçleri, Kerkük’ün güneyinde sabahın erken saatleriyle birlikte IŞİD’e karşı ağır silahlarla operasyon başlattı. Operasyonda peşmergeye binlerce Türkmen milis de destek veriyor. Hedefte Türkmen bölgesini IŞİD'ten temizlemek var.

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre sabah saatlerinde ağır silahlarla IŞİD mevzileri ateş altına alındı. ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerine ait savaş uçaklarının, hava saldırısıyla destek verdiği operasyonda binlerce Türkmen milis de yer aldı.

YOLLARA MAYIN DÖŞEDİLER

Türkmen köyü olarak bilinen Beşir'de, IŞİD'in ordu birliklerinin ilerleyişini durdurmak için yollara mayınlar döşediği görüldü. Bu nedenle ordu birlikleri, kontrollü ve yavaş ilerliyor. Mayın imha uzmanları arazide gerekli temizliği yaptıktan sonra diğer diğer güçler ilerlerken çevredeki iki köy, IŞİD'in elinden kurtarıldı.

IŞİD KAÇIYOR

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının kaçmaya başlaması nedeniyle operasyonun kolay sonuçlanacağını belirtti. İntihar eylemcileriyle yollara döşenen mayınların tehlikeli olduğunu aktaran Salihi, tüm engellemelere rağmen Beşir'in birkaç saat sonra kurtarılacağını kaydetti.

KERKÜK ÇEVRESİ TEMİZLENİYOR

Halk Toplulukları Tazehurmatu Komutanı Ahmet Muratlı da operasyonun bu sabah başladığını kaydederek, "Beşir köyünü, bugün IŞİD militanlarından temizleyeceğiz. Peşmerge güçlerinin yanısıra Tuzhurmatu, Dakuk, Amirli ve Kerkük'ten de binlerce gönüllü savaşçı var" dedi.

Rûdaw muhabiri Huner Ehmed ise peşmergelerin ilk etapta Murre köyünü control ettiğini ve bölgedeki diğer iki köye doğru ilerlediğini , örgüt mensuplarının Kerkük’ün güneyindeki köylerden çekildiği bilgisini aktardı.

Peşmerge Güçleri geçen hafta Kerkük’te operasyon başlatmış ve bazıları stratejik çok sayıda yerleşim birimini kurtarmıştı.