BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.496,27
HABER /  GÜNCEL

PKK silahları toplamaya başladı

İstihbarat bilgilerine göre PKK silahsızlanma ile ilgili hazırlıklara başladı. Şehirlere taşınan hafif silahlar toplanmaya başlandı

Abone ol

Silahsızlanma ile ilgili görüşmeler sürerken PKK'nın hazırlıklara başladığı iddia edildi. İstihbarat bilgilerine göre PKK şehir merkezlerindeki hafif silahları toplamaya başladı. Kırsalda da ağır silahlar sınır dışına çıkarılmaya başlandı.

Abdullah Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısına Kandil'den net yanıt henüz gelmese de, İstihbarat bilgilerine göre, silahsızlanmaya giden bazı adımlar atılmaya başlandı. Bakanlar Kurulu'nda da ele alınan raporlara göre sahada şu hareketlilik yaşanıyor:

- SİLAHLARA İLK VEDA: PKK, çatışma dönemi için planladığı "serhildan"da kullanmak amacıyla şehirlere taşıdığı hafif silahları toplamaya başladı. Şehir merkezlerinde kullanılan, bazı silah depoları kapatıldı, bir kısım mühimmat ülke dışına çıkarıldı. Kırsalda da, dağlık alanlarda ve sınıra yakın bölgelerdeki ağır silahların da sınır dışına taşınmaya başladığı öğrenildi.

- GENÇLİK HAREKETİ DİZGİNLENDİ: YDG-H, PKK'nın gençlik hareketi eylemlerine son verdi. Molotof atma, yol kesme, haraç toplama gibi eylemleri büyük ölçüde bitirildi. Yakın zamanda yapılan bazı eylemlerin ise öncekilere göre çok daha küçük ve şiddet açısından daha zararsız olduğu kaydedildi.

- HENDEKLER KAPANDI: Polisi engellemek için yapılan hendek kazma eylemlerine son verildi. Açılan hendekler günlük yaşamı olumsuz etkilenen vatandaşın tepkisiyle de kapatıldı.

Kaynak: Sabah