BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kerbela şehitleri İzmir'de anıldı

Kerbela şehitleri İzmir'de düzenlenen programla anıldı

Abone ol

Kerbela şehitleri İzmir'de düzenlenen programla anıldı. Çok sayıda derneğin katıldığı ''İmam Hüseyin'i Anma'' programında, Kerbela'da Ehl-i Beyt'e yapılan zulmün bütün insanlığı derinden sarstığı dile getirildi.

İzmir Semah Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği, İzmir Ehl-i Beyt İnanç Eğitim ve Kültür Vakfı, Limontepe Cem Evi Şubesi ve İzmir Ege Tahtacıları Dernekleri Federasyonu tarafından Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen 
anma programı, Kerbela şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Vandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma programında, ''Matem duası'' ve ''Mersiyeler'' okunduğu sırada, salonda duygulu anlar yaşandı. Anma gecesinde konuşan İzmir Semah Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Özdal Okutan, Hz. Hüseyin'e bir damla su verilmeden şehit edildiğini belirterek, ''Suyun yanında susuz bırakılan mazlumlar aşkına, her su içtiğinizde Kerbela'da şehit edilen 72 Ehl-i Beyt'i ve Hz. Hüseyin'i hatırlayın. Kerbela olayı tarihte olup bitmiş bir hadise değildir, Kerbela olayı o günden bugüne, verdiği derslerle, ilettiği mesajlarla canlıdır. Kerbela olayı Muharrem erkanında canlıdır. Kerbela olayı mersiyelerde canlıdır. Kerbela olayı maktel-i Hüseyinlerde canlıdır. Canlı olduğu için yüzyıllardır anılmaktadır. Kerbela olayı canlı olduğu gibi İmam Hüseyin de canlıdır. Kerbela toprağı onun sadece bedenine beşiklik etmektedir. Ruhuyla, faziletleriyle, hizmetleriyle, güzellikleriyle O aramızdadır, yaşamaktadır." şeklinde konuştu.

Anma gecesinde konuşan Alevi Dedesi Süleyman Alan da, bugün herkesin gönlünün kederli olduğunu belirterek, ''Bugün hepimizin, büyüğümüzün, küçüğümüzün, Alevinin –Sünninin herkesin kalbi gamlı, gönlü kederli. Cenab-ı Allah bizi Ehl-i Beyt'in sevgisinden mahrum etmesin. Bilen Ehl-i Beyt'i Hz Peygamber gibi sever.'' dedi. 

Geceye, İzmir Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Aşkın, İzmir Ehl-i Bety İnanç Eğitim ve Kültür Vakfı Limontepe Cem Evi Şubesi Başkanı Cemal Sevin, İzmir Ege Tahtacıları Dernekleri Federasyonu Başkanı Yolcu Bilginç, Alevi dedeleri ile vatandaşlar katıldı.