BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

Kenya'da 'Eşşebab yanlısı' radikal din adamı öldürüldü

Somali'deki Eşşebab örgütüne destek vermekle suçlanan Kenyalı radikal İslamcı din adamı Abud Rogo Muhammed Mombasa"da öldürüldü.

Abone ol

Kenyalı radikal İslamcı din adamı Abud Rogo Muhammed, Mombasa kentinde bir araçtan yapılan silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Muhammed, Somali'deki Eşşebab militanlarını desteklediği iddiasıyla Birleşmiş Milletler'in ve ABD'nin yaptırım listesinde bulunuyordu.

BM'in Eşşebab'a para ve yeni militan aktarımına yardımcı olmakla suçladığı Muhammed ayrıca Mombasa'ya saldırı planları yapma suçundan yargılanacaktı.

Muhammed'in öldürülmesinin ardından Mombasa'da düzenlenen protestolarda bir kişi öldürüldü.

Çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylarda protestocular Mombasa-Malindi otoyolunu trafiğe kapattı.

Muhammed'in eşi Haniya Sait AFP haber ajansına yaptığı açıklamada "Arkamızdaki bir araçtan kocama nişan alarak sağ tarafına ateş ettiler. Hastaneye götürülürken yolda öldü" dedi.

Temmuz'dan bu yana ABD'nin arananlar listesinde yer alan Abud Rogo Muhammed'e karşı BM Güvenlik Konseyi de seyahat yasağı koyarak malvarlıklarına el koydu.

BM, Muhammed'i, Kenya'nın Müslüman Gençlik Merkezi adıyla da bilinen El Hicra grubunun "ideolojik lideri" olmakla suçluyordu.

BM raporunda Muhammed'e ilişkin olarak , "Somali'de şiddet eylemleri gerçekleştirmek üzere Svahili dilini konuşan Afrikalıları örgüte kazanarak radikalize etmek amacıyla radikal grubu kullanmak" suçlamasında bulunulmuştu.