BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kendisine saldıran pitbullu suda boğdu!

Serinlemek için denize giren 14 yaşındaki çocuk kendisine saldıran pitbulldan onu boğarak kurtuldu...

Abone ol

Kartal sahilinde yüzdüğü sırada arkadaşının gezdirdiği pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayarak yüzünden yaralanan Yunus Yeltek, hastanede basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Kartal sahili Orhantepe mevkii eski tekel iskelesinde bugün saat 17.00 sıralarında meydana gelen olay görgü tanıklarının iddiasına göre şöyle gelişti: Okan Arslan(20) 1.20120426150558.jpg14 yaşındaki Yunus Yeltek ile birlikte sokakta bulduğu ve sahiplendiği öğrenilen pitbull ile birlikte iskeleye geldi.Bir süre sonra serinlemek isteyen Yeltek, denize girdi. Köpeğin sahibi Arslan'da köpeğinin tasmasını çıkartarak serbest kalmasına izin verdi.Serbest kalan köpeğide suya yönlendirdi.

PİTBULLU SUDA BOĞARAK ÖLDÜRDÜ
Suya atlayan saldırgan köpek bir anda Yeltek'e saldırmaya başladı.Yaşanan boğuşma sırasında köpek Yeltek'i yüzünden ve kulağından ısırdı.Aldığı yaralara rağmen boğuşmaya devam eden 14 yaşındaki çocuk köpeğin kulağından tutarak suyun altında tutmaya çalıştı.Yaklaşık 10 dakika boyunca köpekle boğuştuğu belirtilen Yeltek, köpeği suda boğarak canını kurtardı.Kendi imkanlarıyla sudan çıkan Yeltek çevredeki vatandaşlardan yardım istedi.Vatandaşlar durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

YÜZÜNDEN AĞIR YARALANDI
Yaralı şekilde ambulans bekleyen Yeltek, denize girdiğini söyleyerek "2.20120426150728.jpgAnnemin yeğeni geldi, pitbull cinsi köpeğini saldı.O da yüzümden ısırdı" dedi.Yüzünden ısırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralan Yeltek olay yerine gelen ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.İlk müdahalesi gelen ambulansta yapılan çocuğun yaralarının dikilmesi için plastik cerrahi servisine alındığı öğrenildi. Köpeğin sahibi Okan Arslan, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Şehit Selahattin Aslantepe polis merkezine götürüldü.Ölen köpek belediye ekipleri tarafından iskeleden kaldırıldı.

14 yaşındaki çocuk olayı şöyle anlattı;  "Suda köpekle bir süre boğuştuktan sonra karaya çıkmayı başardım. Ancak suratımın parçalanmış olduğunu görünce sinirlendim ve köpeği öldürmek için tekrar suya atladım. Suyun üzerinde bir süre boğuştuğum. Köpekle baş edemeyince hayvana sarılarak suyun altına çektim. Hareketsiz kalınca bıraktım."

Yüzmeyi sevdiğini ve nefesini suyun altında uzun süre tutabildiğini belirten Yeltek'in, kurtulmasına rağmen köpeği öldürmek için suya geri atladığını söylemesi şaşkınlığa 2.20120426150819.jpgsebep oldu.

Yunus Yeltek'in refakatçisi Serkan Anlargu da köpeğin sokak köpeği olmadığını ifade etti. Anlargu, sahipli de olsa tehlikeli olduğu bilinen pitbull cinsi köpeğin serbest bırakılmasının yanlış olduğunu ve sahiplerinden şikayetçi olduklarını söyledi.

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'nde 6 saat süren başarılı bir ameliyatla parçalanan sol yüzü dikilen Yeltek'in, bir süre daha aynı serviste tedavi altında tutulacağı öğrenildi. 

İŞTE O VİDEO;