BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.430,54
HABER /  GÜNCEL

Kendi kızına tecavüz etti

Antalya’da oturan A.Ö.ve eşi Z.Ö., öz kızları B.Ö. ve H.Ö. ile kızlarının sınıf arkadaşı E.E. ve zihinsel engelli Ç.K.’ye silah tehdidiyle tecavüz edip grup seks yaptıkları iddiasıyla tutuklandı

Abone ol

Antalya Barosu tarafından sanık çift için atanan iki kadın avukat, yaklaşık 4.5 saat süren davanın ilk duruşmasında mağdur kızların anlattıklarını dinlerken fenalaştı.

Öz kızlarıyla gurup seks iddiası
Erzincan'dan 7 yıl önce gelerek Antalya'ya yerleşen ve belediyeye temizlik hizmeti veren taşeron firmada çalışan A.Ö. ile eşi Z.Ö. 24 Kasım'da öz kızları B.Ö. ve H.Ö. ile kızlarının sınıf arkadaşı E.E. ve yüzde 50 zihinsel engelli Ç.K.'ya tecavüz edip grup seks yaptıkları iddiasıyla tutuklandı. Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması geçen hafta yapıldı.

"Sizde cin var" dedi, tecavüz etti!

Sanık anne-baba salondan çıkarıldıktan sonra ifade veren B.Ö., "Bir gün annem ve kardeşim evde yokken babam başıma tabancasını dayadı ve bana fiili livata yoluyla tecavüz etti" dedi. Babasının daha sonra da "Bu evde üç harfliler var. Sizde cin var" diyerek kurşun döküp yine tecavüz ettiğinden yakınan B.Ö. şöyle devam etti:

"Kardeşim H.Ö.'ye de aynısını yapmış. Durumu anneme anlattı. Annem, babamla birlikte beni odaya sokup giysilerimi çıkardı. Annem parmağını vajinama soktu. Bana, 'Senin kızlığını kontrol ediyorum. Patlak mısın, değil misin?' dedi. Babam da beni yatırıp vajinama parmak soktu. Güya kızlığımı kontrol ediyorlardı." Cinsel istismarla suçlanan karı koca, her bir çocuk için en az 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

MAHKEMEDEN ACILI AİLEYE FIRÇA!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Malatya'da su kanalına düşerek ölen 5 yaşındaki Sedef'in ailesini şoke eden karar... Belediyeyi aklayan mahkeme, aileyi 'Çocuğunuza dikkat etmediğiniz için öldü' dedi

Malatya'da evlerinin önünden geçen açık su kanalına düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Sedef Kömürgöz davasında şoke eden karar. Mahkeme, belediyeyi suçsuz buldu.

Akşam gazetesinin haberine göre, Sedef'in ölümünün ardından ailesi 800 bin lira tazminat talebinde bulunmuştu. Malatya Belediyesi'nin avukatı mahkemedeki savunmasında bu rakamı çok yüksek olduğunu belirterek, 'Bu para verilirse herkes çocuğunu öldürür' demişti. Yaklaşık 4 yıldır devam eden davada Malatya İdare Mahkemesi kararını verdi. Belediyeyi suçsuz bulup, 'İdarenin sorumluluğunda bulunan açık sulama kanalına düşmesinde çocuğun ebeveynleri olarak gerekli denetim ve gözetim sorumluluğunu yerine getirmeyen davacıların kusuru bulunduğu açıktır' diyerek tazminatta indirime gitti.

TEMYİZE GİDECEKLER

Su kanalının geçtiği yere gerekli önlem almayan Malatya Belediyesi, 'Hasım' olmadığı gerekçesiyle davada aklandı. Mahkeme DSİ'nin ailenin her bir bireyi için toplam 70 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Kömürgöz Ailesi'nin avukatı Ümit Yavuz kararı skandal olarak yorumladı: 'Skandal savunmayı yapan belediye aklandı. Su kanalının etrafına önlem almayan belediye aklanırken, çocuklarına sahip çıkmayan aile suçlu bulundu. Toplam 5 kişi için 800 bin lira tazminat talebimiz oldu ama 70 bin liraya hükmetti. Bu kararlar verilirse belediye de önlem almaz, DSİ de. Kararı temyiz edeceğiz.'

VİCDAN EMRETMİŞ

Kömürgöz Ailesi'nin avukatı Ümit Yavuz, mahkemenin vermiş olduğu karara isyan ederek, 'Karar hukuka aykırı olduğu gibi vicdanları da tatmin etmekten uzaktır. Anayasa'nın 138'nci maddesi hakimlere vicadani kanaatlerine göre hüküm vermeyi emreder. Demek ki kararı veren yargıçların vicdanları böyle emretmiş. Öte yandan şehrin içinden geçen su kanalı hakkında belediyenin sorumsuz olduğuna kanaat getirmiştir' diye konuştu

BABAM İÇİN DEDİ VE ATLADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

MArdin'in Midyat İlçesi'nde, ayaklarından biri protez olan babasına rapor almak için Devlet Hastanesi'ne giden ve heyetin rapor vermemesi üzerine 3 katlı hastanenin çatısına çıkan 15 yaşındaki D.A., herkesin şaşkın bakışları arasında aşağı atladı. Hastanede görevli temizlik personelinin açtığı battaniyenin üzerine düşen genç kız, tedavi altına alındı.

Midyat'ta yaşayan ayaklarından biri protez olan 55 yaşındaki Ramazan Aslan, bugün kızı D.A. eşliğinde Midyat Devlet Hastanesi'ne gitti. Yüzde 46 iş göremez raporu olan Aslan, tekerlekli sandalye almak için gerekli olan üçlü heyet raporu başvurusu yaptı. Ancak yapılan kontrollerden sonra mevcut sağlık durumu ve yürüyebilecek durumda olduğu belirtilerek, heyet raporu talebi reddedildi.

HASTANE ÇATISINA ÇIKTI

Bu duruma sinirlenen D.A., 3 katlı hastanenin çatısına çıktı. Genç kızı hastane çatısında gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ve çevredeki vatandaşlar, genç kızı sakinleştirerek atlamaması için ikna etmeye çalıştı. Çatının kenarında yaklaşık 15 dakika kadar bekleyen genç kız, ikna çabalarına kayıtsız kaldı.

ATLADI, BATTANİYEYE DÜŞTÜ

Çatının uç kısmına gelerek herkesin şaşkın bakışları arasında kendini boşluğa bırakan D.A hastanede görevli temizlik personelinin açmış olduğu battaniyenin üzerine düştü. Görevlilerin hemen Acil Servis'e taşıdığı genç kız, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Mardin'e sevk edildi.

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Emine Al, genç kızın hastane personelinin temizlik yaptığı bir sırada açık olan kapıdan yukarıya çıktığını belirterek, "Normalde orası kapalı bir yer ve oraya çıkılamıyor. Aşağıdan 'izin aldım, yukarıda doktoru göreceğim' diye yukarı çıkıyor. Bu kız hastanede kaldığı için giriş ve çıkışları biliyor. Temizlikçi personelimizin olağanüstü çabaları ve gayretleriyle çatıdan atlayan kız aşağıda tutuldu. Şu anda hayati tehlikesi yok. Fakat tomografi çekilmesi için Mardin'e sevk edildi. Sağlığı ile ilgili çok ciddi sıkıntı beklemiyoruz" dedi. 

ULUDAĞ'DA CAN PAZARI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Yarıyıl tatili nedeniyle geldiği Uludağ'da, yoğun siste yönünü kaybedip kaybolan İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencisi 24 yaşındaki Yiğit Bilal Makine, donmak üzereyken jandarma ekipleri tarafından son anda kurtarıldı. Susuz kaldığı için kar yiyen genç, adeta can pazarının yaşandığı bir kurtarma çalışmasının ardından oteller bölgesine getirildi. Kaybolduğu anda arkadaşlarında Twetter'den, "Hakkınızı helal edin" diye mesaj gönderen Yiğit Bilal Makine, "ikinci hayatımı yaşıyorum" dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İç Mimarlık Fakültesi 3'ncü sınıf öğrencisi Yiğit Bilal Makine, yarıyıl tatilini fırsat bilerek önceki gün snowboard yarışmalarına katılmak üzere arkadaşlarıyla birlikte Uludağ'a geldi. Otele yerleşen Yiğit Bilal Makine, dün saat 14.00'te yarış öncesi idman yapmak için snowboardını alarak piste çıktı. Kar kalınlığının 2 metre 20 santim, hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, Kuşaklıkaya'dan kaymak isteyen Yiğit Bilal Makine, bir anda bastıran ve görüş mesafesinin 2 metreye kadar düşmesine neden olan sis yüzünden yönünü kaybedip Kuşaklıkaya'nın güney yamacında kayboldu.

TWİTTER'DEN 'HAKKINIZI HELAL EDİN' MESAJI

Oteller bölgesine 5 kilometre mesafede ormanlık alanda ağaca çarpıp dere yatağına düşerek kara saplanan genç önce jandarmadan yardım istedi. Sis yüzünden, "Bana ulaşamayacaklar ve burada donarak öleceğim" korkusu yaşayan Makine, arkadaşlarına Twitter'dan "Hakkınızı helal edin" yazılı mesaj attı. Daha sonra cep telefonunun şarjı biten Makine ağlamaya başladı. Bulunduğu yerde sürünerek kurtulmaya çalışan Yiğit Bilal Makine'ye, cep telefonu sinyallerini takip eden jandarma 5 kar motoru ve 10 kişilik ekiple iki saat sonra yürüyerek ulaştı.

SUSUZLUKTAN KAR YEDİ

Yerde sürünür halde bulunan Yiğit Bilal Makine, yamaç olduğu için getirilemeyen kar motorlarına 3 kilometre yol yürüdükten sonra getirildi. Yolda can pazarı yaşayan ve susuzluktan kar yiyen genç önce kar motoruna taşındı buradan oteller bölgesine getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen ve ifadesi alınan Yiğit Bilal Makine, kendisini kurtaran jandarmaya ağlayarak teşekkür etti.

DHA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Makine, "Öleceğimi zannettim. Çok korktum. Bilmediğim bir bölgede kayboldum. Bağırarak yardım istidim. Sesimi duyuramadım. Kara saplandım. Ayaklarım donmak üzereydi. Kendimden tam geçmeye başladığım esnada jandarma beni kurtardı" dedi.

Kendisine jandarmada sıcak içecek ve çikolata ikram edilen Yiğit Bilal Makine, daha sonra arkadaşlarıyla birlikte oteline döndü.

BEŞİNCİ KATTAN YERE ÇAKILDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]
Eskişehir'de 5. kattaki evlerinin penceresinden bakarken çam fidanına çarparak kar kaplı zemine düşen 4 yaşındaki çocuk hafif yaralandı.

Emek Mahallesi İlkin Sokak'ta 5 katlı bir apartmanın en üst katında yaşayan Hüdelfa Ateş (4), dışarı çıkan annesi Melihat Ateş'e bakmak için cam kenarındaki kanepenin üzerine çıktı.

Pencereyi açıp dışarıya bakan erkek çocuk, bu sırada dengesini kaybederek apartmanın bahçesindeki çam fidanına çarpıp karla kaplı toprak zemine düştü.

Düştükten sonra ayağa kalkıp birkaç adım ilerleyen Ateş, olayı gören çevredeki vatandaşların haber verdiği 112 Acil Servis ekipleri tarafından Eskişehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Tedbir amacıyla tedavi altına alınan Ateş'in sağlık durumunun iyi olduğu, olayı küçük sıyrıklarla atlattığı öğrenildi.

ÖNCE TACİZ SONRA DAYAK

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Aksaray'da 28 yaşındaki Sultan Y., dün akşam yolda yürüdüğü sırada önce, kimlikleri belirlenemeyen 3 kişinin sözlü tacizine uğradı, ardından da çantasını almak isteyen saldırganlar tarafından tekme tokat dövüldü. Sultan Y. hastanede tedaviye alındı. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, dün akşam saatlerinde Büyük Bölcek Köprüsü yakınında meydana geldi. Sultan Y., evine gittiği sırada iddiaya göre yanına yaklaşın 3 kişi, sözlü tacizde bulundu. Ardından çantasını almak isteyen saldırganlar, kadının direnmesi üzerine tekme tokat onu dövdü. Devriye gezen polisi gören saldırganlar olay yerinden kaçtı. Sultan Y. çağrılan ambulansla kaldırıldığı Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Vücudunun çeşitli yerlerinde morluk ve doku zedelenmesi oluşan Sultan Y., polise verdiği ilk ifadesinde, "Evime gidiyordum. Tanımadığım 3 kişi yanıma yaklaştı. Sözlü tazicde bulundu. Ben yoluma devam ettim. Bu sırada çantamı almak istediler. Direnince de dövdüler. Saldırganlardan şikayetciyim" dedi.

Sultan Y.'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, polis verilen eşkal üzerine saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

KAFASI KESİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, 19 yaşındaki Naile Çatak adlı genç kız kafası kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Köprü altına atılan genç kızın cesedinin bulunmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında jandarma 2 kişiyi gözaltına aldı.

Olay, öğle saatlerinde Ceylanpınar-Kızıltepe yol ayrımında bulunan Maden Köyü yakınlarında meydana geldi. Arazide koyun otlatan çobanlar Cırcıp Deresi yakınlarındaki bir köprü altında kafası gövdesinden ayrılmış bir kadın cesedi görünce durumu güvenlik güçlerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma yaptığı incelemede, kafası kesilerek öldürülmüş cesetle karşılaştı.

Üzerinden kimlik çıkmayan cesedin, yapılan inceleme sonrası gece kayıp başvurusu yapılan ve olay yerine çağrılan ailesine teşhis ettirilen Naile Çatak'a ait olduğu belirlendi. Genç kızın cesedi olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Öldürülen genç kızın üniversiteye hazırlandığı ve dershaneye gittiği öğrenildi. Ceylanpınar'da oturan ve cinayet haberi ile sarsılan ailesi ise, genç kızın gece teyzesini ziyaret için evden çıktığını ve bir daha haber alamayınca güvenlik güçlerine başvurduklarını söyledi. Genç kızın ailesinin ifadesi ve jandarmanın yaptığı araştırma sonrası, olayla ilgisi olabileceğinden kuşkulanılan 2 kişi gözaltına alındı. İsimleri açıklanmayan şüpheliler sorgulanmak üzere Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Jandarma, boğazı gövdesinden ayrılan genç kızın kim ya da kimler tarafından neden öldürüldüğünü araştırıyor.