BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kendi filminin galasında yok

Mevlana Aşkın Dansı’ dramatik belgesel filminin galası yapıldı. Galaya filmde rol alan Özcan Deniz katılmadı...

Abone ol

Yönetmenliğini ve senaristliğini Kürşat Kızbaz’ın üstlendiği, Imagine Film Productions tarafından hazırlanan ‘Mevlana Aşkın Dansı’ dramatik belgesel filminin galası yapıldı.

Çekimleri 6 farklı ülkede 2 yılı aşkın bir sürede tamamlanan belgesel film, davetlilerin de beğenisini kazandı. İş, sanat ve siyaset dünyasından önemli işlerin katıldığı gecede, genç yönetmen Kızbaz’a övgüler yağdı.

Senaryosunu yazıp yönettiği ’Mevlana Aşkın Dansı’nı çekme amacının Mevlana’nın barış ve sevgi çığlığını tüm dünyaya duyurmak olduğunu söyleyen yönetmen Kızbaz, ’sevgi’ belgeseli olarak nitelendirdiği filmini dostluk ve hoşgörü felsefesiyle kurguladığını belirtti.

Filmde Mevlana’yı Mevlana’nın 24. kuşaktan torunu Sinan Tuzcu canlandırdı. Filmde Tuzcu’nun yanı sıra Burak Sergen, Özcan Deniz, Müşfik Kenter, Selçuk Yöntem, Turan Özdemir, Nesimi Kaygusuz ve Kıvanç Solmaz gibi değerli isimler rol aldı. Filme sesleriyle hayat verenler Yıldız Kenter, Yılmaz Erdoğan, Cüneyt Türel, Meltem Cumbul ve Mehmet Atay. Belgeslin yurtdışındaki seslendirmelerini ise Gerar Depardieu ve Morgan Freeman gibi büyük isimler üstlendi. Müzikler ise Yansımalar/Kalan müzik, Ömer Faruk Tekbilek, Burcu Güneş ve Sezen Aksu yaptı.

Galaya filmde rol alan Özcan Deniz katılmadı...