BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.512,52
HABER /  GÜNCEL

Kendi evini yakıp kendini kilitledi

Başkent'te, oturduğu evi ateşe verip kendini içeriye kilitleyen kadın sebebiyle polis zor anlar yaşadı.

Abone ol

 Şizofreni hastası olduğu öğrenilen kadın, polisin uzun uğraşları sonucu evden çıkartılarak, tedavi için hastaneye gönderildi.

Şair Dertli Sokak üzerindeki 52/A numaralı dairede meydana gelen olayda; iddialara göre, şizofreni hastası olduğu öğrenilen ve soyadı henüz belirlenemeyen Fatma isimli kadın, oturduğu evi ateşe verdi, daha sonra kapı ve pencereleri kapatarak kendini içeriye kilitledi.

Olayı gören vatandaşlar, vakit kaybetmeden polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, genç kadına dışarıya çıkması konusunda talepte bulundu. Polisin evin penceresinden kapıyı açması yönündeki ikna çalışmaları uzun süre işe yaramadı. Bu sırada kadının evinin camına siyasi afişlerin asılı olduğu görüldü. Oturduğu evin kapısından kadını ikna etmeye çalışan ekipler ve vatandaşlar bunda da başarılı olamayınca kapıyı açması için çilingir çağırdı.

Olayın meydana geldiği eve gelen çilingirin uğraşları sonucu kapıyı açan polisler, genç kadını içeriden çıkarmayı başardı. Kadının bu sırada polise zorluk çıkardığı görüldü. Ekipler, genç kadını güçlükle de olsa dışarıya çıkarttı.

Güçlükle bulunduğu evden çıkartılan kadın, daha sonra polis ekipleri eşliğinde ambulansa götürüldü. Şizofreni hastası genç kadın, tedavi görmek üzere hastaneye götürüldü.