BIST 10.739
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.506,97
HABER /  SAĞLIK

Kemeri zıplatan AIDS paniği

Kemer'de 30 yaşındaki bir iş adamı AIDS nedeniyle hastaneye kaldırıldı. S.K'nin AK Parti yöneticisi olduğu iddia edildi.

Abone ol

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde trafik takip işleri yapan ve AKP İlçe Gençlik Kolları yöneticisi olan 30 yaşındaki S.K.'nın, taşıdığı HIV virüsünü eşine ve birlikte olduğu çok sayıda adına bulaştırdığı ileri sürüldü.

Antalya'nın turistik Kemer İlçesi, HIV skandalı ile çalkalanıyor. AKP Kemer İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olan evli ve 2 çocuk babası S.K.'yi, daha önce Antalya'da birlikte olduğu bir kadın geçen yıl Ağustos ayında telefonla arayarak, kendisinde HIV virüsü bulunduğunu söyledi. Adı açıklanmayşan kadın, S.K.'nın da HIV testi yaptırması gerektiğini belirtti.

Durumu yakın arkadaşlarına söyleyen S.K.’nin yapılan testinde kanında HIV virüsüne rastlandı. S.K.'nın bu süre içerisinde çok sayıda evli ve bekar kadınla birlikte olduğu öne sürüldü. AIDS virüsü taşıdığından haberdar olmasına rağmen kadınlarla ilişkiye girdiği ileri sürülen S.K. sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine tedavi gördüğü özel hastane tarafından geçen hafta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

EŞİNE DE BULAŞTIRMIŞ

Evli ve 2 çocuk babası olan S.K.’nin biri 1.5 diğeri 4 yaşında 2 çocuğu bulunurken, yapılan Eliza testinde çocuklarında HIV'e rastlanmadı. S.K’nın eşinde ise virüs tespit edildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi devam eden S.K.'nin sağlık durumunun ise kötü olduğu belirtildi. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlatırken, S.K. ile ilişkiye girenlerin HIV testi yaptırmasını istedi.

PANİK BAŞLADI

S.K.'nın HIV virüsü taşıdığı, özel hastaneden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmesi ve eşine de virüs bulaştırdığının duyulması üzerine Kemer İlçesi'nde panik başladı.

S.K.’nin ilişkiye girdiği aralarında evli kadınların da olduğu ileri sürülen bazı kadınlar ile hayat kadınlarıyla ilişkiye girenler, Eliza testi yaptırmak için Kemer’de ve Antalya’daki özel hastanelere başvuruda bulunmaya başladı.

HIV virüsü taşıyan S.K.’nin ilişkiye girdiği ve evli olduğu öğrenilen bir kadın ile onun eşinde virüs bulundu.