BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kemerde üzücü kaza!

Kemer'de bacaklarını bir teknenin pervanesine kaptıran çocuğa operasyon yapıldı!

Abone ol

Antalya'nın Kemer ilçesinde tatil yaparken bacaklarını bir teknenin pervanesine kaptırarak ağır aralanan 10 yaşındaki Rus Anastasia Myrna Ulianova, Ankara'dan uçakla getirilen mikrocerrahi uzmanlarınca ameliyat edildi

Tatil için Antalya'nın Kemer ilçesine gelen Anastasia Myrna Ulianova, gezinti için bindiği tekneden bota geçmek için denize atladı. Bacaklarını çalışır durumdaki teknenin pervanelerine kaptıran küçük kız, ağır yaralandı. Ulianova'ya ilk müdahale Kemer'deki özel bir hastanede yapılırken, küçük çocuk, microcerrahi dalında müdahale gerektiği için Antalya'ya sevkedildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinin yoğun bakım servisinde yer bulunmadığı anlaşılınca, Ulianova'nın sigorta şirketi Serik'teki Özel Aspendos Hastanesine başvurdu.

Özel Aspendos Hastanesi sahibi Ferhat Kayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın kendilerine geleceğini öğrenir öğrenmez, Ankara'dan mikrocerrahi uzmanları Prof. Dr. Uğur Şaylı ve Doç. Dr. Metin Akıncı ile bağlantıya geçtiklerini kaydetti. Kayan, doktorların uçakla Antalya'ya geldiğini ve küçük kızın dün gece ameliyata alındığını anlattı.

Prof. Dr. Uğur Şaylı da, Doç. Dr. Akıncı ve hastanenin ortopedisti Dr. Mete Özgörgen'den oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonun üç saat sürdüğünü söyledi.

Küçük kızın, her iki bacağında kas, tendon ve sinir yaralanmaları ile kırıklar bulunduğunu söyleyen Şaylı, ameliyatta tüm yaralı dokuların tek tek temizlenerek dikildiğini ifade etti.

Yaklaşık 2 ay sonra koltuk değnekleri yardımıyla yürümeye başlayacağı belirtilen Anastasia'nın, cuma günü taburcu olarak ailesiyle birlikte Fransa'ya gideceği bildirildi.