BIST 10.843
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.437,52
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çelike istifa et teklifi

Anavatan Partisi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in istifa etmesini istedi!

Abone ol

Anavatan Partisi, OKS sınavlarının başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in istifa etmesi gerektiğini bildirdi.

Partisi adına OKS sınav sonuçlarıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Anavatan Partisi MKYK Üyesi Cenk Tunçsiper, OKS sınav sonuçlarıyla ilgili faturayı hükümete kesti. Çocuklarının gelecekleri için iyi bir eğitim almalarını isteyen ailelerin, onları iyi eğitim verdiğini düşündükleri okulları tercih ederken, çocukların da sekiz yıl boyunca adeta yarış atı gibi ders çalıştıklarını belirten Tunçsiper, "Veliler, 'acaba eksiğimiz var mı?' diye evlatlarını dershanelere gönderdi. Hatta, özel hocalara ders aldırdı. Bu öğle bir yoğunluk gördü ki, dershanelere 1 yıl içinde 9 milyar dolar para aktı" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in dün şampiyonları tanıttığı basın toplantısına değinen Cenk Tunçsiper, "Bu toplantıda önemli bir ayrıntı vardı. Yanlışların doğruları götürmesi ile tam 46 bin 733 adayın ham puanı sıfırlandı. Yani sınava giren 798 bin 307 adayın yüzde 6'sı sıfır puan çekti. Böyle bir başarısızlık, başka ülkelerde hemen istifayı getirirdi. Ama, Milli Eğitim Bakanı'mız Hüseyin Çelik hiçbir şey olmamış gibi görevine devam ediyor" diyerek Bakan Çelik'in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Devlet okullarında gereken başarıyı elde edemeyen çocukların dershanelere ve özel dersler almaya mecbur bırakıldığını ileri süren Tunçsiper, "Karşımıza çıkan maddi fatura 9 milyar dolar, kara bir deliğe aktarılan para. Manevi fatura ise hayal kırıklığına uğramış genç bir nesil. AK Parti'nin eğitim politikalarının yanlışını kamuoyunun önüne bir kez daha sunuyoruz. Ya okulları kapatın dershanelerin önünü açın, ya da sosyal devlet olduğunuzu kanıtlayın dershanelere gerek kalmasın" diye konuştu.