BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kemal Kılıçdaroğlu o eli tutunca...

Kemal Kılıçdaroğlu protez elini tutunca hissettiklerini anlattı

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Sekretaryası'nın direktörlüğünü bırakarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili adayı olan Şafak Pavey,  ilk seçim mitinginde Kemal Kılıçdaroğlu'nun protez elini tuttuğu an neler hisettiğini de anlattı. Pavey, "Bu protezleri takanlar şunu yaşar, korkar insanlar. O sıcaklığı gösterecek kadar size yanaşamazlar; uzaktan bakarlar, elinizi tutmazlar. Genel Başkanımız o kadar inceydi ki, tuttu protez kolumu. Tamam, doğru yerdeyim" dedim.

Pavey, BM diplomatlarının CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i de yakından izlediğini söyledi.

BM Engelli Hakları Sekretaryası'nın direktörlüğünü bırakıp Türkiye'ye dönen ve CHP'den milletvekili adayı olan Şafak Pavey, Milliyet gazetesine sol kolu ve bacağını kaybettiği kazadan, BM'de gerçekleştirdiği projelere, CHP'nin adaylık teklifinden, diplomasi anılarına yaşadıklarını Milliyet gazetesine verdiği ropörtajda anlattı:

"Önceki gün böyle bir tekliften sonra Kemal Kılıçdaroğlu ile ilk defa bir araya gelmiş oldum. Şarkılar, türküler, konuşmalardan sonra İstanbul'dan bütün aday arkadaşlarla birlikte sahneye davet edildik. Hep beraber ellerimizi kaldırmaya çalıştığımızda, Kılıçdaroğlu benim sol tarafımda duruyordu. Protez elimi tuttu ve hemen 'Elini kaldırabilir miyiz?' diye sordu. Ben de 'Size sağ elimi vereyim' dedim, hemen yer değiştirdi. Bu protezleri takanlar şunu yaşar, korkar insanlar. O sıcaklığı gösterecek kadar size yanaşamazlar; uzaktan bakarlar, elinizi tutmazlar. Genel Başkanımız o kadar inceydi ki, tuttu protez kolumu. Onu da yanlış anlamışlar, 'Şafak Pavey uyardı' diye yazıldı. Hiç öyle bir şey yok. Genel Başkan protez elimi tutunca, 'Tamam, doğru yerdeyim' dedim.

BM GÜRSEL TEKİN'İ MERAK EDİYOR

"İş arkadaşlarım çok hayırlı olduğunu düşünüyorlar, sonuçta mecliste insan haklarını temsil edecek birisi olacak. Ayrıca dünya Türkiye'nin bu seçimlerini çok yakından takip ediyor. Genel başkanımızı, muhalefetin değişimini de merak ediyorlar. Gürsel Tekin'i çok merak edenler var. Diplomatlar bana gözlerinin bizde olduğunu söylediler. Onu dikkatle izlediklerini söylüyorlar. Zaten diplomatik dilde bunlar çok detaylı söylenmez."