BIST 9.727
DOLAR 32,51
EURO 34,77
ALTIN 2.424,73
HABER /  GÜNCEL

Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Tunceli'de donarak şehit olan askerele değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Nasıl oluyor da iki askerimiz donarak şehit oldu. Bunun hesabını birilerinin vermesi lazım" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde yani benim ilçemde iki askerimiz donarak şehit oldu. Şehidin babasıyla konuştuğumda şu bilgiyi aldım. Hiç kimse aramamış, mezarlıklar müdürü arıyor “oğlunuz donarak öldü, mezarını hazırladık” diye. İçimde derin bir acı hissettim. Nasıl oluyor da iki askerimiz donarak şehit oldu. Bunun hesabını birilerinin vermesi lazım. “Sen şehadetten ne anlarsın” diyor Sayın Erdoğan. Ben çok şey anlarım. Senin gitmediğin yerlere gittim. Eksi 30 derecede nöbet bekleyen askerlerle beraber oldum.

Şehitler arasında ayrım yapmam. Ama sen şehitler arasında ayrım yaptın. 15 Temmuz şehitleri için para toplandı. Ne oldu bu para. Niye şehit yakınlarına verilmiyor. Bak ben şehitlerin hakkını ve hukukunu savunuyorum.

Bir uyku tulumu da veremediniz mi bu askere. 21. yüzyıldayız. Elin oğlu eksi 40 derecede denize giriyor. Ekim ayındayız. Şehitlerin hakkını ararken ben suçlanıyorum. Sen bana hak vereceğine zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Katiller ellerini kollarını sallayarak gittiler.  Erdoğan, ‘Salıyı bekleyin açıklayacağım’ dedi, bildiğiniz hikaye anlattı. Soruyor… Bu 15 kişi cinayet günü neden İstanbul’da toplandı?  Kimden emir aldılar. Başkonsolosluk binası neden günler sonra incelemeye açıldı. Cesedi  niçin halen ortada yok? Bravo. En azından bunu sorabiliyor. Bunları söyleyen ülkedeki tek adam. Bütün bu cinayetten haberi olan bir kişi.  

Bu katillerin elini kolunu sallayarak yurt dışına gitmesine neden izin verdin? Üstelik bunların hiç birinin dokunulmazlıkları yok. Beni suçluyor. Şimdi diyor ki onları bize gönderin biz burada yargılayacağız. Onlarda diyor ki göndermiyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin onuru haysiyeti incinmiştir. Katilleri serbest bırakılması affedilecek bir şey değildir. Türk milletinin onuruyla oturan kişinin o makamdan derhal ayrılması. 

Kaşıkçı, ABD'deyken evlilik için belge ister ve onu İstanbul'a gideceksin derler başka bir yer demiyorlar bakın. Kaşıkçı İstanbul'a gelir ,evrakı ister ve 2 gün sonra da tekrar gel denir. Konsolosluğa giderkende nişanlısını uyarır. Yasin Aktay'a haber vereceksin der.

KAŞIKÇI'NIN NİŞANLISI YASİN AKTAY'I ARADI
Bu cinayetten haberleri vardı. Yasin Aktay söylüyor bunu, diyor ki çok tanımadığım bir numara aradı ve endişeli bir ses Yasin hocam ben Hatice dedi. Ben Cemal'in nişanlısıyım dedi. Peki ne oldu dedim "5 saattir çıkmadı dedi ama 3 3.5 saat oldu gireli o 5 saat olarak hatırladı".

Girmeden önce içerde uzun kalırsam Yasin'i ara dedi. Sizi işaret ettiğinize göre birşeyler yapabilceğinize inanıyor. Bende o anda yapamam gerken her şeyi yaptım Cumhurbaşkanlığı ofisine ve MİT'e bildirdim. Hemen gereken tedbirler alındı. Havaalanı kontrol altına alındı diyor Yasin Aktay"

Katillere neden gitmeleri için izin verdin. Kimsenin dokunulmazlığı yok. Bunları sorunca de bana Kılıçdaroğlu parayı çok seviyor diyor O senin işin sayın Erdoğan. Bir başka danışmadı da şöyle diyor "Türkiye olayı fazla deşelemeden Arabistan'a yardım etti"

EMEKLİLKTE YAŞA TAKILANLAR

Emeklilikte yaşa takılanlar için maliyeti 700 milyar diyor Erdoğan. Hak arayan insana türedi diyor. Sen 46 yaşında emekli oluyorsun bu da bende emekli olayım dediği için türedi oluyor kendi beyefendi diyor. Kendi vatandaşına türedi diyor. Kendine zam yapıyor.

4 milyon Suriyeli geldi. 35 milyar dolar harcarsın hakkını arayan adama türedi dersin. Senin yazlık kışlık, uçan sarayın var garibanın nesi var. 750 milyarlık yük gelirmişte SGK kaldıramazmış.

Örnek veriyorum Sayıştay raporundan SGK'nın 83 milyar alacağı var tahsil etmiyor. 22 trilyon zaman aşımı nedeni ile yok oluyor. Esnafın borcu var 25 milyar. Alacağın yüzde 99'u takip edilmiyor. 10 milyar avans verilmiş sağlık sunucularına. Çünkü yukardaki izin vermiyor bin 313 rapor işleme konulmuyor. Devlette para ödemiyor, 4 milyar parayı Aile Bakanlığı ödemiyor. Bu paraları niye toplamıyorsunuz.

-Maaşın yüzde 26 zam yapıyorsun. Ev kirası, su parası, yol parası yok, ayda 1606 TL alan asgari ücretli nasıl geçinecek.

-3. Havalimanı açıldı. Yatırım yapılmalı. Şu okulu,şu köprüyü şu kadara yaptım dersiniz. Yapılan her harcamanın hesabı verilmeli. Bunu arkasında yatırımın her alanında insanın emeği vardır. Burada kaç kişinin çalıştığını, iş kazasında yaralandığını öldüğünü kimse bilmiyor. 31 işçinin hak aradıkları içi hapiste olduğunu biliyoruz