BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  POLİTİKA

Kemal Efendi çarkçılıkta da küreselleşti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gaziantep 4. Olağan İl Kongresi'nde konuştu

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Bosna Hersek gezisindeki inanç yerleri ziyaretini ve türbanlı Nobel Ödüllü aktivist Tevekkül Karaman ile yaptığı basın toplantısını örnek göstererek Kılıçdaroğlu'nu "samimiyetsizlikle" suçladı:

"CHP lideri Bosna Hersek'te camilerden tekkelerden dışarı çıkmadı. Elinde Kuran ile fotoğrafları çıktı. Ardından geldi İstanbul'da başörtülü Yemenli Tevekkül Hanım ile basın toplantısı yaptı. Ama insan sormaz mı Boşnak, Yemenli dindar olunca iyi de Türkiyeli dindar olunca niye kötü"

Başbakan Erdoğan, CHP politikalarını ve Gürsel Tekin'in istifası üzerindende CHP liderini eleştirdi:

"Kemal bey artık küreselleşiyor ama çark etmede küreselleşiyor. Çark etme konusunda sınırları aştı, uluslararası düzeyde çarkçılığa başladı."

KONGREDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN....

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları...

GÜRSEL TEKİN İSTİFASINA GÖNDERME

Biz siyasetin dinamiklerini değiştirmiş, siyaseti temize çıkarmış bir partiyiz. Diğer partiler hizmet tutkusunu anlamıyor, anlayamayacaklar. Biz birileri gibi rant elde etmek için siyaset yapanlardan değiliz. Makam uğruna yol arkadaşlarını harcayanlardan değiliz. Yanı başındaki arkadaşlardan kuşkulanacak kadar paranoya içine giren siyasetçilerden değiliz. Bizde ahde vefa var, dava arkadaşlığı var. Bizde makam değil millet öndedir. Bizde rekabet değil hayırda yarış öndedir. Bizde hesaplaşma olmaz, helalleşme olur.

SURİYE POLİTİKASINI ELEŞTİRENLERE YANIT VERDİ

Geçtiğimiz Nisan ayından itibaren komşumuz Suriye'deki olaylardan Gaziantep de etkilendi. Suriye inanıyorum ki bu çalkantılı dönemi geride bırakacak. Suriyeli kardeşlerimiz rahat nefes alacak. Türkiye olarak Suriyeli kardeşlerimizin meselesini kendi meselemiz olarak görmeye devam ediyoruz. Buradan sonra Kilis'teki Suriyeli kardeşlerimizi ziyaret edeceğim. Biz yola çıkarken komşularımızla sıfır sorun politikası dedik. Tüm komşularımızla diyalog içinde sorunları çözdük. Sıfır sorun demek her mesele karşısında sessiz kalmak demek değildir. Sıfır sorun demek cinayete zulme baskıya göz yummak değildir.

CHP'E ATATÜRK'Ü ANLAMADI

Bugün bize İsrail'i gösterip sıfır sorun politikasın ı sorgulayanlar, bugün sıfırda sorunu nasıl anlayamadılarsa Gazi Mustafa Kemal'in Yurtta sulh cihanda sulh politikasını anlamadılar. Bu politikayı yan gelip yatma olarak anladılar. Sıfır sorunu da meselelere karşı boyun eğme olarak anlıyorlar. Gazze'de kardeşlerimizi fosfor bombalarıyla katledenlere karşı biz susacak mıyız? Bizi eleştiren bu CHP ne yaptı? CHP geçmişte ne yaptıysa bugün onu yaptı. Geçmişte savaş bulaşmasın bize diye Hitler'e samimi dileklerini gönderdiler. Faşist İtalya'ya selam yolladılar. Onyıllar boyunca gücün önünde eğildiler. Bugün de CHP genel başkanı çıkıyor bir yandan sıfıtr sorun politikasını eleştiriyor, bir yandan da geçmişimle gurur duyuyorum diyor. CHP lideri ben olsam Mavi Marmara'yı Gazze'ye göndermezdim diyor. Dün Hitler'e selam gönderenler bugün Suriye'deki Baas rejimini ziyaret edip Türkiye'yi şikayet ediyor. Bugün de Gazze'deki vahşeti görmüyor, İsrail'de özgür ülke olarak sunuyor.

Suriye'de tepkisiz olamayız. Yanı başımızda mezhep farklılıkları tahrik edilirken biz elimiz kolumuz bağlı oturamayız. Biz bu bölgede barış, huzur, istikrar ve güvenlik istiyoruz. Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Kilis ve Hatay'daki kardeşlerimiz hiç endişelenmesin. Suriyeli kardeşlerimizin hakkını savunmaya, oradan gelen kardeşlerimizi bağrımıza basmaya devam edeceğiz.

BİZİM YAPTIKLARIMIZI CHP HAYALLERİYLE BİLE ULAŞAMAZ

IMF'ye olan borç 23,5 milyon dolardı. Bizim IMF'e olan borcumuz 2,5 milyar dolar. 4 yıldır stand-by anlaşması yapmıyoruz. Merkez Bankamız'ın döviz rezervi DSP-MHP-ANAP döneminde 27,5 milyar dolardı. Şimdi 91 milyar dolar oldu. Eğer ekonomide böyle bir noktayı yakalarsanız demokraside de güç kazanırsınız. Şu an bu başarıldı. Bizim dış politikada ulaştığımı hedeflere CHP'nin hayalleri bile erişemez.

KILIÇDAROĞLU KURAN'LA BULUŞTU

Beni mutlu eden şeyler de var. CHP lideri Bosna Hersek'e gitti. Camilerden tekkelerden dışarı çıkmadı. Elinde Kuran ile fotoğrafları çıktı. Mutlu olduk, Allah devamını da getirsin inşallah. Ama ardından geldi İstanbul'da Arap Baharı Zirvesi yaptı. Başörtülü Yemenli Tevekkül Hanım ile basın toplantısı yaptı. Bundan da mutluyuz. Ama insan sormaz mı Boşnak, Yemenli dindar olunca iyi de Türkiyeli dindar olunca niye kötü. Türk dindar olunca örümcek kafalı mı oluyor? Üniversitede kızlar başörtülü okumak için Ak Parti-MHP meclisten yasayı geçirdi. Bunu engellemek için Danıştay başvurusunda senin imzan yok muydu Kılıçdaroğlu? Bu samimiyetsizliktir. 

KEMAL BEY ÇARK ETMEKTE KÜRESELLEŞTİ!

Yine 4+4+4 için yine Anayasa Mahkemesi'ne gittiler. Seçmeli olarak Kuran'ın ve Peygamberimizin Hayatı'nın okutulmasına karşı çıktılar. Kemal bey artık küreselleşiyor ama çark etmede küreselleşiyor. Çark etme konusunda sınırları aştı, uluslararası düzeyde çarkçılığa başladı. Bunların bizi anlamasının olanağı yok. Bu yüzden biz sıfır sorun diyoruz. Sorunlar karşısında diklenmeden dik duruyoruz.

MUHALEEFETİN BORÇLARINI ÖDEDİK

4 temel taş üzerinde Türkiye'yi yükselteceğiz. Eğitim dedik, okullarımızda 428 teknoloji sınıfı kurduk. Fatih projesine girdik. Gaziantep'te ilk etapta 68 ilköğretim okuluna 7 milyon 644 bin TL değerinde 1986 adet malzemeyi alıp gönderiyoruz. Burs kredi verdiğimiz öğrenci sayısı 1 milyon 173 bine çıktı. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bu eğitim desteklerini, yolları nasıl yapacak. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu... Siz borçlandınız biz ödedik.

Biz gelmeden önce Ziraat, Halkbankası ve Vakıfbank batıyordu. Onlar buna "görev zararı" diyorlardı. Biz geldik Ziraat Avrupa'nın en karlı bankaları arasına girdi. Dünyada sermaye rasyosu ortalama yüzde 8'dir, bankalarımızınki yüzde 18.