BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.507,91
HABER /  SAĞLIK

Kellik sünnet derisiyle bitecek!

Kelliğe bulunan yeni bir yöntem tıp dünyasında çığır açacak. Kellik tedavisinde kullanılacak deriye saç kökü ekme yönteminin ilginç bir de detayı var!

Abone ol

Kelliğe çare olarak bulunan yeni yöntem bilim dünyasına bomba gibi düştü. Pek çok insanın sorunu olan kellik "deriye saç kökü ekme" yöntemiyle yapılacak. Bu yönde farklı haberler çıkarken bu derinin sünnet derisi olduğu iddia edildi. 


SÜNNET DERİSİ ALINACAK!

İngiltere’deki Durham ile ABD’deki Columbia üniversitelerinden bilimadamları, sünnet derilerine yerleştirdikleri saç köklerinin hayatta kalarak yeni saç kökleri üretmesini sağladı.

YÖNTEM NASIL BULUNDU?

Önce her bir saç kökünün dibindeki deri dokularından hücreler alan ve bu hücrelerden yeni saç üretmeyi deneyen araştırmacılar, hücrelerin saç yerine deriye dönüştüğünü gözlemledi.

Hücrelerin "üç boyutlu kürecikler" içine yerleştirildiğinde ise saç kimliklerini koruduklarını keşfeden araştırmacılar, yedi kişiden alınan doku parçalarını söz konusu küreciklerin içine aktardı. Daha sonra bu hücreler, farelerin sırtına yerleştirilen insan derilerine nakledildi.

Araştırmacılar, altı haftalık bir sürenin sonunda yedi örnekten beşinde saç kökü şeklini alan hücrelerden yeni saçların çıktığını belirledi.

kellik.jpg