BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.378,20
HABER /  SAĞLIK

Kelliğe çare bulundu saç ektirmeyi unutun!

Erkeklerin baş belası haline gelen 'kellik' için, şaşırtıcı bir 'alternatif çözüm' bulundu. Saç ekimi gibi pahalı ve garantisi olmayan bir tedavidense birçok erkek bu yöntemi denemeye başladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/DIŞ HABERLER- Birçok erkek için 'kel olmak' sadece 'saç' değil 'özgüven kaybetmek' anlamına da geliyor. Uzmanlar, kellikle 'pahalı yöntemlerle' savaşmış fakat hala bri çözüm bulamamış erkekleri sevindirecek bir yöntem buldular: Saçı traş edilmiş gibi gösteren 'saç dövmeleri' hem kalıcı bir saç görüntüsü yaratıyor, hem de pahalı olmasına rağmen ömür boyu 'dökülmeme' garantisi vermeyen saç ektirme işleminin pabucunu dama atacağa benziyor.

MİKRO SAÇ DERİSİ PİGMENTASYONU

Peki saç dövmesi nasıl yapılıyor? Kafanın saçsız bölgelerine yapılan dövme işlemi, kafada 'traş edilmiş' gibi göz yanılsaması sağlıyor. Cerrahi olmayan bir teknikle uygulanan "Mikro Saç Derisi Pigmentasyon" yöntemi, kafa derisi üzerinde saç görüntüsü veren minik parçacıkların çizilmesinde oluşan bir prosedür...

SAÇ DÖVMESİ NASIL YAPILIYOR?

Her bir saç folikülünü çoğaltmak için dövme mürekkebiyle küçük küçük görünür noktalar kafa derisine işleniyor. Mikro Saç Derisi Pigmentasyon işlemi, saçsız ya da seyrek alanın boyutuna bağlı olarak 2-5 saat arasında sürüyor ve çoğu kişide 2-3 seansta bitiyor.

kel-1.jpgkel-2.jpg

KAFAYA DÖVME YAPILIRKEN ACIMIYOR MU?

Londra'da Vinci Saç Kliniği'nde geliştirilen bu yöntem hakkında, uygulama yaptıran çoğu insan, 'hafif bir karıncalanma' hissettiğini fakat acı duymadığını ifade etti.

kel3.jpgkel9.jpg

UYGULAMANIN MALİYETİ NE KADAR?

Bu yöntemin maliyeti, saçın seyrekliğiyle doğru orantılı olarak değişiyor; yaklaşık 3000 £ 2000 £ (8 bin- 12 bin) miktarında tutuyor. Saç ekim maliyetinin 7000 £ (28 bin) olduğu düşünüldüğünde, saç dövmesinin önümüzdeki günlerde, kalıcılığı ve fiyatı açısından daha çok rağbet edileceğe benziyor...