BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kelkit Şenliği'nde muhteşem final

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bu yıl 6.’sı düzenlenen Kelkit Şenliği Kültür ve Sanat Etkinlikleri programı, Milli Piyango çekilişi ve final konseri ile sona erdi.

Abone ol

İlçe Pazaryeri alanına kurulan stantta yapılan milli piyango çekilişinin ardından final konseri gerçekleştirildi. Onur Akgül, Lara ve Sevcan Orhan’ın sahne aldığı program geç saatlere kadar sürdü.

Milli Piyango 19 Temmuz çekilişinde Vali Enver Salihoğlu’nun çekilişin ikramiyesi olan 1.5 milyon TL, Ankara’da satılan tam bilete çıkarken, büyük çekilişin ardından 5 adet 82 ekran LCD televizyon için meydanda bulunanlara dağıtılan biletler için çekiliş yapıldı.

Çekilişin ardından yapılan animasyon gösterilerinde Belediye temizlik işleri personelinin alanda yaptığı çöp toplama işlemi gözlerden kaçmadı.

Programın başlangıcında bir konuşma yapan Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Kelkit’i farklı kılacaklarını, Türkiye’nin en gelişmiş ve tanınmış ilçelerinden birisi olacağına vurgu yaparak, şenliğin adının önümüzdeki yıldan itibaren “Kelkit Organik Tarım ve Hayvancılık Şenliği” olacağını söyledi.

Şenlikte bir konuşma yapan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan, Kelkit ve Gümüşhane’nin başını hep dik tuttuğunu belirterek, Ağustos ayında Sadak barajının yeniden ihale edileceğini, Anadolu Lisesi yurdu, Kapalı Spor Salonu işlerinin en kısa sürede yapılacağını ve bugüne kadar verdikleri sözleri hep tuttuklarını söyledi.

Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ise konuşmasında Gümüşhane’nin 2009 yılında kişi başına kamu yatırımlarında Türkiye 8.’si olduğunu, son açıklanan LYS sonuçlarına göre Türkiye 3.’sü olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından şenlik kapsamında yapılan Su Böreği ve Buzağı yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Buzağı yarışmasında birinci olan İsmail Keleş’e dana hediye edilirken, ikinci ve üçüncüye hayvan yemi hediye edildi. Su Böreği yarışmasında birinci olan Esma Balcı’ya ise altın ödülü verildi.

Programın final bölümünde sahne alan Gümüşhaneli sanatçı Onur Akgül, alanda bulunan binlerce Kelkitli’ye kimi zaman duygusal anlar yaşatırken, kimi zaman da halay çektirdi.

Akgül’ün ardından “Kelkit Star” şarkı söyleme yarışması düzenlendi. Yaşlı ve genç 12 yarışmacının katıldığı yarışmada Hakkı Bulut’a olan ses benzerliği ile birinciliği inşaat işçisi birinci oldu. Programda daha sonra ünlü pop müzik sanatçısı Lara ve Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan sahne aldı.