BIST 10.320
DOLAR 32,30
EURO 35,11
ALTIN 2.402,93
HABER /  GÜNCEL

Kelkit çayından ceset akıyor

Kelkit çayı kenarında keskin fren izleri faciayı ortaya çıkardı. Otomobilden geriye sırt çantası ve ön tampon kaldı

Abone ol

Reşadiye ilçesinde Kelkit Irmağı'na bir aracın devrildiği ihbarı üzerine bölgede başlatılan arama çalışmalarının tüm hızıyla devam ediyor.

Şu ana kadar sadeec Gönül Tosun'un cesedine ulaşıldı. Arama çalışmaları sırasında ceset çalılıklara takılı halde buulndu.

Cesetlerin bulunabilmesi için Kılıçkaya Baraj Santrali'nden ırmağın suyunun kesilmesi için talepte bulunan Tokat Valisi Şükrü Çakır, ırmağın derin ve güçlü olması nedeniyle araca ve diğer cesetlere henüz ulaşılamadığını söyledi.

Araçta bulunanların yakınlarıyla da görüşen Çakır, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, cesetlerin kimliklerinin tespit edildiğini belirtti.

KELKİT GÜZERGAHINDA MOLA VERİN

Sürücüleri Kelkit Irmağı güzergahını kullanırken dikkatli olmaları konusunda da uyaran Vali Vekili Çakır, şöyle devam etti:

''Vatandaşlarımızın Kelkit Irmağı boyunda yer alan bu yolda çok daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyoruz. Yine batı illerinden yola çıkan sürücülerimizin arada uyku ve yemek molası vererek dinlenmeleri gerektiğini belirtiyoruz. ancak yaz mevsimlerinde özellikle kazalar bu bölgede yoğunlaşabiliyor.''

BİR SIRT ÇANTASI İLE ARACIN ÖN TAMPONU BULUNDU

Aracın ırmağa düştüğü yerden akıntı yönüne doğru 2 kilometrelik alan ekiplerce taranıyor. aracın içerisinde bulunduğu belirtilen diğer 4 kişiyi bulmak için de yoğun çaba sarf ediyor.

Çalışmalar kapsamında, kaza yerinin yaklaşık 2 kilometre uzağında aracın ön tamponu ile bir askeri sırt çantası bulundu. Sırt çantasının aracın içerisinde bulunan ve Mardin Kızıltepe'de vatani görevini yaptığı belirtilen Yusuf Tosun'a (27) ait olduğu bildirildi.

KELKİT IRMAĞI'NA ARAÇ DEVRİLDİĞİ İHBARI

Reşadiye-Niksar kara yolunun Darıderesi mevkiinde, özel bir şirkette çalışan kamyon şoförü Osman Tanışık'ın, kara yolunda gördüğü fren izinden yola çıkarak bir aracın Kelkit Irmağı'na düştüğünü tahmin edilmesi üzerine ırmakta dün akşam satalerinde arama çalışmaları başlatılmış, araçta bulunanlardan 35-40 yaşlarındaki Günül Tosun'un cesedi sudan çıkarılmıştı.

DÜĞÜNE GİDİLYORLARDI

Araçta Gönül Tosun ile birlikte Yusuf Tosun (27), Ersoy Tosun (30), 35 yaşlarındaki Fikri Tosun ve 3-5 yaşlarındaki Müjdat Tosun'un bulunduğu tahmin ediliyor. Tosun ailesinin, İstanbul'dan Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bir düğüne gitmek üzere yola çıktıkları belirtilmişti.