BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kediye akıl almaz işkence!

Bir sokak kedisinin tüylerinin Japon yapıştırıcıyla yapıştırılarak işkenceye uğraması büyük tepki yarattı

Abone ol

İzmir'de 5 yıldır hayvanseverler tarafından apartman önünde beslenen bir sokak kedisinin tüylerinin Japon yapıştırıcıyla yapıştırılarak işkenceye uğraması herkesi üzdü.

Mavişehir Muhtarı Gürol Küçükgörür, saldırganın bulunması için harekete geçtiklerini belirterek, "Apartmana ait kamera kayıtları inceleniyor. Saldırganın tespit edilmesi halinde Karşıyaka Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Mavişehir Pamukkale 11 bloklarında oturan biyolog 46 yaşındaki Melek Madanoğlu, önceki sabah evinden çıktığında büyük bir şok yaşadı. Kendisi başta olmak üzere tam 5 yıldır apartman sakinleri tarafından beslenen sokak kedisinin gözlerini açamadığı gibi yüzündeki tüylerinin soyulduğunu fark eden Madanoğlu, vakit kaybetmeden kediyi veteriner kliniğine götürdü.

HER YERİ YAPIŞTIRILDI

Veteriner hekim İdil Karatepe tarafından muayene edilen kedinin tüm yüz ve patilerine Japon yapıştırıcısı sürüldüğü tespit edildi. Yapıştırıcının etkisiyle gözleri kapanan, tüyleri soyulan, hatta derisi soyulmaya başlayan talihsiz kedi hemen ameliyata alındı. Tam 1.5 saat boyunca kedinin yapıştırıcıdan arındırılmaya çalışıldığını belirten hayvansever Madanoğlu, hayvanın saldırının etkisiyle şoka girdiğini anlattı.

KEDİYE EŞYA MUAMELESİ

Türk Ceza Kanunu'nun 151. maddesine göre başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır. İzmir'de de bir kediyi tekmeleyerek öldüren ve daha sonra şikayet üzerine yakalanan Ege Üniversitesi öğrencisi Ufuk Günaydın da "Haklı Bir Neden Olmaksızın Sahipli Hayvan Öldürme" suçundan yargılanıyor.