BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Keçiörenin perde arkası!

Keçiören ve AKP Altınok depremi ile sarsıldı. Dün başdöndürücü gelişmeler yaşandı. Olayların perde arkası ortaya çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Turgut Altınok muamması düne damgasını vurdu. Keçiören Belediye Başkan Adaylığı'ndan çekildiğini açıklayan Altınok cephesinden önce bağımsız aday olacağına dair sinyaller geldi. Ardından bağımsız aday dahi olmadı. Altınok istifa nedeni olarak Meclis üyelerini gösteriyor ama kulisler onunla aynı fikirde değil. Kulislere göre o kaset Erdoğan'a gitmiş...

 GÖKÇEK NE DEDİ?

Altınok'un istifasını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek şöyle değerlendirdi:
"Turgut bey Keçiören Belediye Meclis üyelerini beğenmemiş. Ondan dolayı istifa etmiş..."
Gökçek şantaj kasedi iddialarına ise "Eğer böyle çirkin olayı ortaya koyan, iddia eden birileri varsa bunu tasvip etmek mümkün değil. Bu iğrenç bir olay. Belden aşağı siyaset yapılmaz. Bunu yapan birileri varsa bunu kınıyorum. Tasvip etmediğimi söylüyorum."

MECLİS ÜYELERİ SEÇİMİ YÜZÜNDEN İSTİFA ETTİM

Star Tv'ye konuşan Altınok Belediye Meclis Üyeleri nedeniyle istifa ettiğini bir kez daha yineledi. "Belediye Meclis sıralaması önemlidir. Benim başkan vekilimle vermiş olduğum Keçiören'de sevilen sayılan arkadaşlarımız vardı. Onları bir türlü aşamadık. Siyasette ilke önemlidir. Makamlar mevkiler vazgeçilmez değildir." dedi.

O KASET HER DÖNEM ORTAYA ATILIYOR

Özel hayatına ilişkin şantaj kasedi nedeniyle istifa ettiği söylentilerine ise "Benim öyle bir kasedim yok. Her seçim dönemi bu çamurlarla uğraşıyorum.
 

"GÖKÇEK Mİ YAYIYOR BU İDDİAYI?"
Altınok daha sonra Can Dündar'ın sunduğu Neden programına katıldı. Dündar da kendisine o kaseti sordu. Yine aynı yanıtı aldı: "Öyle bir kaset yok" Dündar 'Peki kim yayıyor bu dedikoduları?" diye ısrar etti. Altınok "Bu çamuru atanlar da malumdur. Tüm Türkiye biliyor bunu" diye kaçamak bir yanıt verdi. Ama Dündar bu kez isim vererek sordu: "Gökçek mi yayıyor bu kaset meselesini" Altınok 'un cevabı ilginçti. "Ben isim vermiyorum. Herkes bunu biliyor. Kamuoyunun malumu bu konu."

Ne bana şantaj yapılacak o kaset var. Ne de şahsimi zora sokacak bir eylemim var. Ama siyaset çok kirli. Seçimden önce yok da hep seçim döneminde mi var?" diye konuştu. Altınok aynı iftiraların her zaman başına geldiğini söyledi ve "Geçen dönem de iftiralar attılar, montaj resimler dağıttılar. Bunlar etik değil. İnsanları ailesi çoluğu çocuğu şerefi var" dedi.

NEDEN BAĞIMSIZ OLMADI?

Peki bağımsız adaylıktan niye vazgeçmişti? Yukarılardan bir telefon mu gelmişti? Altınok bu soruya da yine "ilkeli bir insanım" diye yanıt verdi. Ve şöyle devam etti: "Aday olacaksam olurdum. Keçiörende çok duygusallık var. Çünkü orada vatandaşla çok başka bir ilişkim var. Keçiörenli 'bana bağımsız aday ol. Biz seni seçeceğiz" dedi. Ama benim verilmiş bir kararım var ondan dönmem mümkün değil?"

KULİSLER NE DİYOR? KASET GERÇEKTEN VAR MI? NE ZAMAN ÇEKİLDİ?
Diğer sayfada!

[PAGE]
ÖYLE BİR KASET VAR MI?

Başkent kulislerinde, Altınok’a ait olduğu iddia edilen bu görüntülerin 10 yıl önce çekildiği konuşuluyor. İddialara göre, Altınok ile ilgili bu görüntüler, 7 Kasım 1999 tarihinde gece saat 02.00 sıralarında çekildi. 16 dakikalık bu kasetin 2004 seçiminden önce de Altınok’a karşı kullanılmak istendiği, ancak o dönem kaset ortaya çıkmadığı için Erdoğan’ın, kendisine bununla ilgili bilgileri aktaran AKP’lilere "Bu dedikodulara itibar etmeyin" dediği öne sürüldü.

Kulislere göre Altınok'un Keçiören Belediye Meclisi adayları konusunda parti yönetimi  ile ters düştüğü doğru. Altınok Meclis üyeleri için  Gökçek’in ve bazı parti yöneticilerinin etkili olduğunu ileri sürdü. Ve kendi listesi için bastırdı. 

ERDOĞAN'DAN ÇEKİLSİN UYARISI

Tam bu sırada Başbakan Erdoğan'a Altınok'un şantaj kasedinden bahsedildi. Erdoğan bu dedikoduyu daha önce duymuş fakat itibar etmemişti. Bu kez gelen bilgeler onu ikna etmiş olmalı ki Altınok'un adaylıktan çekilmesini istedi.

Bu gelişmelerin ardından AKP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi önceki gece Altınok ile AKP Genel Merkezi’nde görüşerek, Erdoğan’ın ’adaylıktan çekilsin’ talebini iletti.