BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

KCK'ya ÇYDD'den yardım iddiası!

KCK davasındaki iddianame ortaya çıktıkça şaşırtıyor. İddianameye göre KCK’nın gençlik yapılanması ile ÇYDD arasında bağlantıları eski DTP Genel Başkan Yardımcısı kurdu.

Abone ol

İddianameye göre KCK’nın gençlik yapılanması ile ÇYDD arasında bağlantıları eski DTP Genel Başkan Yardımcısı kurdu. Türkiye’deki tüm örgütsel çalışmaları, telefon, e-posta ve kuryelerle yönlendirdiği, kuryeler aracılığıyla belediye başkanları ve milletvekillerini de görevlendirdiği iddia edildi.


Star gazetesinin haberine göre, KCK davasında iddianamenin sanıklara yönelik suçlamalar bölümünde 1 numaralı sanık Sabri Ok’un örgütün Türkiye’deki tüm örgütsel çalışmaları, telefon, e-posta ve kuryelerle yönlendirdiği, kuryeler aracılığıyla belediye başkanları ve milletvekillerini de görevlendirdiği iddia edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki devem ede KCK ana davası duruşmasında savcı iddianameyi okumaya devam etti.

KÜRTÇE CEVAP VERMEYE DEVAM

Duruşma saat 10.07’de başlarken, yapılan yoklamada sanıklar yine Kürtçe, ‘Buradayım’ şeklinde cevap verdi. BDP’nin Sabri Ok’un talimatıyla kurulduğunu belirten savcı, kapatılan DTP’nin, KCK operasyonundan hemen sonra Sabri Ok’u ‘parti danışmanı’ olarak gösterdiğini kaydetti. Savcı, Türkiye’yi ziyaret eden ABD Başkanı Barak Obama’ya Ahmet Türk tarafından verilen mektubun, sanıklardan Sabri Ok tarafından kaleme aldığını iddia etti.

ÇYDD-KCK DAYANIŞMASI İDDİANAMEDE

Savcı iddianamede KCK Türkiye Meclisi sözcüsü olduğu belirten kapatılan DTP’nin Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek’le ilgili bölümde ilginç bilgiler verdi. Savcı, Yüksek’in KCK’nın gençlik sorumluluğunu yaparken Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden yardım aldığını söyledi. Yüksek’in, Sabri Ok’a  derneğin vefat eden başkanı Türkan Saylan’ın KCK faaliyetlerinde bulunan ve ‘yurtsever gençler’e eğitim konusunda yardımcı olacağını anlattığını kaydetti.