BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.399,94
HABER /  GÜNCEL

KCK'da 16 kişi tutuklandı

Bingöl'de KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 22 kişiden 16'sının tutuklandı...

Abone ol

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK terör örgütüne ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Özel Harekat ve İstihbarat Şube müdürlükleri ekiplerinin son 2 ayda gerçekleştirdiği operasyonlarda 22 kişi gözaltına alındı.

'Terör örgütü adına faaliyet yürütmek, gençlik yapılanması içinde yer almak, araç yakmak, kamu binaları ve iş yerlerine molotofkokteyli atmak, korsan gösteri düzenlemek ve bu gösterilere katılmak, dağ kadrosundaki teröristlere lojistik destek sağlamak, eylemlerine yardım etmek, gençleri kandırarak örgütün kırsal kadrolarına katılmalarını sağlamak, şehir merkezindeki eylemlere yardımcı olmak, iş adamları, esnaf ve firma sahiplerinden tehditle haraç toplamak, haraçlardan bir kısmını eylemler için kullanmak ve bir kısmıyla kendilerine ev ve araç almak, iş adamlarını kaçırıp fidye istemek' suçlamalarıyla adli makamlara sevk edilen 22 kişiden 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, S.A, F.T, N.B, M.S.İ, M.Ş, G.K, N.D, N.Ü, C.B, M.B, M.B, Y.B, A.B, A.K, M.B. ve F.B. tutuklandı.


Öte yandan, 14 Şubat'ta yakalanan 'Erdal' kod adlı E.T'nin, 29 Ekim 2011'de Bingöl Genç Caddesi'nde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısına yardım ettiği ayrıca Bingöl Havaalanı inşaatına saldırı dahil olmak üzere 2004 yılından itibaren çok sayıda silahlı eyleme katıldığının tespit edildiği bildirildi.