BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,77
ALTIN 2.412,28
HABER /  GÜNCEL

KCK Davası'nda 8 tahliye!

Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile yazar Ragıp Zarakolu'nun da aralarından bulunduğu 205 sanık hakkında açılan davanın 60'ıncı duruşması sona erdi.

Abone ol

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti 2 saat sonra kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, haklarında yakalama kararı çıkartılan 17 sanığın yakalanmalarının beklenilmesine, bir kısım sanık ve avukatların tanık dinletilmesi talebinin sanıkların savunmalarını tamamlamaması sebebiyle bu aşamada reddedilmesine karar verdi.

2 AVUKAT HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mahkeme heyeti, avukat Sinan Zincir'in "Sanıklar cezaevinde rehin tutuluyorlar" ve avukat Meral Hanbayat'ın "Her celse piyango gibi 2-3 kişi tahliye edilmektedir. Yargılama bir tiyatro mudur? Bir gün KCK yargılamalarının sözde değil, özde yapıldığını görürüz" şeklindeki savunmayı aşan beyanları nedeniyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

8 SANIK TAHLİYE

Mahkeme heyeti, Abdülmecit Yılmaz, Ahmet Sağınç, Hikmet Kaymaz, Talip Mikailoğlulları, İhsan Yıles, Übeyit Kutum, Galip Atiş ve Erdal Özmaskan'ın tutuklu kaldıkları süre, suç vasfının değişme ihtimali ve mevcut delil durumunu gözönüne alarak, tahliyelerine karar verdi. Mahkeme ayrıca sanıkların yurtdışına çıkış yasağı koydu. Davada sanık sayısı 83'e düştü. Duruşma 9 Aralık saat 09.30'a ertelendi