BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  GÜNCEL

KCK davası Ergenekon ana davasına alındı

'PKK, Ergenekon'un taşeron örgütü' iddiasını mercek altına alan mahkeme, KCK davasının iddianamesini Ergenekon ana davasına aldı.

Abone ol

PKK'NIN gençlik yapılanması olduğu iddiasıyla yargılaması devam eden KCK davasının iddianamesi ve ekleri, Ergenekon ana davasına girdi.

Star Gazetesi'nin haberine göre: Mahkeme, KCK dosyasında Ergenekon davasına delil arayacak. Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 27 Ekim 2010'da verdiği ara kararında özel yetkili Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazarak KCK dosyasını istedi.

KCK DOSYASI İNCELEME ALTINDA

Diyarbakır 6. Ağır Ceza, aralarında KCK'nın Türkiye yapılanmasının lideri olduğu iddia edilen Sabri Ok'un da aralarında bulunduğu 152 sanıklı dava dosyasını 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturma aşamasında ele geçen belgeler ve bazı sanıkların PKK ile ilşkisi iddiarını araştırmak amacıyla istediği KCK dosyasını incelemeye aldı. Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma sürecinde hazırlanan şemada PKK'nın Ergenekon'un taşeron örgütü olduğu iddiası yer almış, Ergenekon'un temel belgeleri arasında PKK ile ilgili çalışmalar dikkat çekmişti. Yine PKK lideri Abdullah Öcalan ile Ergenekon sanığı Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük'ün ilişkilerine dair fotoğraflar da dava dosyasına girmişti.

'PKK'DA İNSİYATİF ALMAK İSTEDİ'

Soruşturma aşamasında özel yetkili Cumhuriyet savcılarının talimatıyla Emniyet tarafından hazırlanan 400 sayfalık 'GİZLİ' ibareli raporda, şu ifadeler dikkat çekiyor: "Ergenekon terör örgütüne yönelik yapılan operasyonel çalışmalarda elde edilen ve terör örgütünün manifestosu niteliğinde olan 'Ergenekon' belgesinde ifade edilen 'terör gruplarının kontrol altında tutulması gerektiği, gereğinde naylon terör grupları oluşturularak terör dünyasına yön verilmesi ve güçlü istihbarat örgütlerinin kurguladığı oyunun içinde mutlaka yer alınması gerektiği' belirtilmiştir. PKKKONGRA-GEL terör örgütünün Ergenekon terör örgütü belgesinde geçen naylon terör örgütlerinin niteliklerine benzer özellikleri taşımasının yanı sıra, Ergenekon terör örgütü içinde yer alan örgüt mensuplarının PKKKONGRA-GEL terör örgütüne etki yaparak örgüt içindeki insiyatifi ele geçirmeye çalıştıkları ve PKK KONGRA-GEL terör örgütünün diğer terör örgütleriyle olduğu gibi Ergenekon terör örgütüyle de irtibat ve iş birliği içine girdikleri değerlendirilmektedir.