BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,95
ALTIN 2.446,31
HABER /  GÜNCEL

Ecem'in ölüm nedeni araştırılıyor

"Keman kursuna gidiyorum" diye evden çıkan 14 yaşındaki Ecem'in ölümüyle ilgili 3 kişinin ifadesi alındı.

Abone ol

Ecem Çokluk'un ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada aralarında en son beraber görüldüğü ve arkadaşı olduğu belirtilen 15-16 yaşlarındaki B.A.'nın da aralarında bulunduğu 3 kişinin ifadesine başvuruldu.

İstanbul Başakşehir'deki evinden "Keman kursuna gidiyorum" diye çıkan ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Ecem'in telefonundan bir arkadaşına gönderilen mesajda "İntihar ediyorum" diye yazdığı iddia ediliyor.

CESEDİNİN YANINDA MEKTUP BULUNDU

Ecem Çokluk'un cesedine yakın bir yerde bulunan eşyalarının arasında, "Ben bu hayattan gidiyorum. Beni unutmayın. Bu lafım beni seven - sevmeyen herkese söylensin" sözlerinin yazılı olduğu bir mektup bulundu.

Öte yandan Ecem Çokluk!un ifadelerine başvurulan kız arkadaşlarından birisinin, "Üç ay önce okulun penceresinden kendisini atacaktı. O zaman ben tutmuştum ve onu intihardan vazgeçirmiştim" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

ÖNCE KEMANI BULUNDU SONRA...

Ecem önceki akşam okuldan evine geldikten sonra 23 Nisan hazırlıkları için keman kurusuna gitti ama eve dönmedi. Ecem'in eve dönmemesi üzerine baba Sadık ile anne Hatice Çokluk polise başvurdu. Evlerine dönerek kızlarından gelecek bir haber bekleyen Çokluk çiftine acılı haber Ecem'in arkadaşlarından geldi.

Kızlarının arkadaşlarından biri Ecem'in kemanının Şahintepe'deki kayalık alanda bulunduğunu bildirmesi üzerine üzerine kayalık alana giden aile kızlarının cesedi ile karşılaştı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk incelemelerinin ardından Ecem'in cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İddiaya göre sağlık ekiplerinin ilk incelemesinde, baş ve vucudunda şişlik ve yaralanmalar gözledi..,

Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette yapılan sorgulamada bu kişilerden Ecem'in en son görüldüğü kişi olan B.A.'nın ifadesinde, "Ecem'le 2 ay önce facebooktan tanıştık. Çıkma teklif ettim, kabul etti. İki kez buluştuk. En son olay günü buluştuk. Aşık Veysel Mahallesi'nde bulunan uçurumun oraya gittik. Ailesinden çok şikayet ediyordu.

Babası gezmesine izin vermiyordu. Babasından şikayetçiydi. Uçurumun oraya geldiğimizde birden kendini atmak istedi. Durumu fark ettiğimde onu tutarak geri çektim. Tam geri dönerken birden elimden kurtularak kendini uçurumdan aşağı attı" dediği öğrenildi.

AİLESİ ECEM'İ DÖVÜYORDU

Sınıf arkadaşı M.A.'nın da ifadesinde "Sınıfta yan yana oturuyoruz. Anne babası sürekli baskı yapıyordu. Ecem'i sürekli dövüyorlardı. Bize sürekli ailenin baskısından bıktığını uçurumdan atacağını söylüyordu. Olay günü Ecem ve B.A.'yı yan yana gördüm" dediği bildirildi.

Ecem'in okuldan bir başka kız arkadaşı M.S.'nin de "Ecem'le sınıf arkadaşıyız. Anne babası Ecem'i dövüyordu. Geçen hafta okulun penceresinden atlamak istemişti. Olay günü arkadaşıyla buluşacaktı" dediği öğrenildi.

B. A. ve Ecem'in kız arkadaşları M.A., ile M.S., ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.