BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.436,99
HABER /  DÜNYA

’’Kazanmaya devam etmek istiyoruz’’

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında kendi sahasında Elazığspor’u 4-0 mağlup etti. <br/><br/>ERSUN YANAL: ’’DAHA ÜST SEVİYEYE ÇIK...

Abone ol

Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında kendi sahasında Elazığspor’u 4-0 mağlup etti.

ERSUN YANAL: ’’DAHA ÜST SEVİYEYE ÇIKMAK İSTİYORUZ’’
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, istedikleri sonuçları alacaklarını belirterek, “24 oyuncumuz var. Hepsinin de ortaya koyacağı performansla hep birlikte kazanmaya devam etmek istiyoruz. Sahada kaldığımız her dakika mücadelemizi daha üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Bugün zaman zaman iyi oynadık. Oyuncuların maç kazanmayla ilgili ortaya koydukları tavır güzeldi. Sezon sonuna kadar bütün oyuncularımızın bu performansı devam edecek. Biz de istediğimiz sonuçları alıp hedeflerimize ulaşacağız” dedi.

’’MAÇI BEN DE İZLEYECEĞİM’’
Yanal, maç ile ilgili değerlendirmesine şöyle devam etti: “İkinci bölgede biraz daha sert savunmayı yapmalıyız ve hızlı çıkışlarla önde daha kalabalık oynamamız gerekiyor. Bunlar biraz oyuncu seçimleri, biraz oyunun gidişiyle de ilgili. Takım bu oyunu daha da iyi oynamalı. Taraftarımız da biz de bu oyunu istiyoruz. Bunu yerleştirmeye de gayret ediyoruz. Biz oyuncularımızın ismiyle değil onların ürettiği performansla ilgileniyoruz. Bütün oyuncularımız çok değerli. Cristian da değerli bir oyuncu. Her oyuncunun performansı araştırılan, geliştirilen, değerlendirilen olmalıdır. Memnunuz, herkes üzerine düşeni yaptı. Daha da iyi olacaktır. Bu seçimlerimiz, takımlara ve bizim gidişatımıza göre belirlenecek. İsimlere değil, oyuncularımızın performansına bakıyoruz.”
Sarı-lacivertli teknik adam, yarın oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbi maçıyla ilgili olarak ise, “Kendi işimize odaklandık. Yarın bizi fazlasıyla ilgilendirmiyor. Kendi yapacaklarımıza odaklandık. Elbette ben de maçı izleyeceğim. Sonuç bizi çok fazla bağlamayacak” yorumunda bulundu.

DİRK KUYT: ’’DAHA İYİ YERLERE GİDEBİLİRİZ’’
Fenerbahçeli futbolcu Dirk Kuyt ise kazandıkları için çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Dört açlık galibiyet serisinden dolayı çok mutluyuz. 4-0 harika bir sonuç ama takımın daha ileriye gitmesi gerekiyor. Şampiyonluk ancak takım olarak kazanılabilir. Bu da 11 oyuncu değil tüm takımı kapsayan bir şeydir. Bence bu akşam tüm takım olarak mükemmel bir sonuç aldık. Böyle olursa daha iyi yerlere gidebiliriz” şeklinde konuştu.

MOUSSA SOW: ’’HER ŞEY MÜKEMMEL DEĞİLDİ’’
Fenerbahçeli bir diğer oyuncu Moussa Sow da maç sonrası yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:
“Kalitemizi ortaya koyarak 4 gol atmayı başardık. Her şey mükemmel değildi. Ufak tefek hatalarımız da oldu ancak moralimiz çok yüksek. İyi bir galibiyet elde ettik. Gelecek hafta çalışmalarımızı yoğunlaştırıp diğer maça iyi bir şekilde hazırlanmak istiyoruz.”

’’HOCAMLA HİÇBİR PROBLEMİM YOK’’
Senegalli oyuncu, basında teknik direktör Ersun Yanal ile sorunlarının olduğu yönündeki haberlerin çıktığının hatırlatılması üzerine ise, “Yeni bir talimat var ve 6 yabancı oyuncu kadroda yer alıyor. Sivasspor ve Kasımpaşa maçlarında teknik direktörümüz beni düşünmedi. Sonuçta hocamızın kararıdır, saygı duymak gerekiyor. Bunu bu şekilde ben de kabullendim ve çalışmalarıma devam ettim. Bazı şeyleri konuştuk, anladık. Hocamla hiçbir problemim yok” açıklamasında bulundu.

’’ÜZGÜNÜZ’’
Elazığspor Teknik Direktörü Johan Trond Sollied, 2. golden sonra oyuna Fenerbahçe’nin hükmettiğini belirterek, “Fenerbahçe, ilk pozisyonda kornerden golü buldu. İlk yarı bizim için kötü geçti. Fenerbahçe 2. golden sonra oyuna hükmetti. Bizim bölgeler arasında bağlantılarımız koptu. Bazı oyuncularımda gerginlik de vardı. İkinci yarı daha iyi başladık ama pozisyonları değerlendiremedik. Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyet aldı” dedi.
Elazığsporlu futbolcular Noyan Öz ile Onur Ayık ise maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını söylediler.
(İHA)