BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,21
ALTIN 2.454,41
HABER /  GÜNCEL

Kazanın ardındaki dram

5 çocuk öldü. Yaşları beş ve altıydı. Kazanın ardındaki gerçek belki de ölüm kadar acı ve çarpıcıydı.

Abone ol

Sere serpe uzanmış cansız bedenler. Tam 5 çocuk öldü. Kazaya neden olan da ehliyetsiz bir sürücü. Yaşları 5,6,7 ve 8. Onlar ne okula gidiyorlardı, ne gezmeye ne de yolun karşısına geçmeye çalışıyorlardı.

Onların tek derdi vardı: Marul yemek. Evet yanlış okumadınız çöp konteynırına atılan marulları ayıklayıp yemek. Ölüm onları marul yerken yakaladı. İyi marulları refüj ortasında yerken otomobil üstlerinden geçti.

2 ay önce Nizip'ten iş bulmak umuduyla Kayseri'ye gelen Zurnacı ailesinin fertleriydi onlar. Tek amaçları günü kurtarabilmekti. Gündelikçi babanın eve getirebildiği bir şey yoktu.

Çöpe atılan marullar onlar için bulunmaz bir nimetti. Necip Fazıl Bulvarı'nda yine karınlarını doyurabilecek bir şeyler bulmuşlardı. Kimi zaman ekmek, yemek artıkları buluyorlardı. Kaza günü yemekte marul vardı.

Refüj ortasında marulların yemekle meşguldüler. Bu onların son yemek yiyişleri oldu. Ehliyetsiz sürücü bu çileli hayatı bile onlara çok görmüştü. Otomobilinin kontrolünü kaçıran şoför marul yiyen küçük çocukların arasına daldı.

İki aynı aileden 5 kişi öldü. Fakir ailenin cenazeleri defnedecek gücü de yoktu. Nizip Belediyesi cenazelere sahip çıktı.