BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.429,48
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kazanan Yalnızdır

Moda ve sinema dünyasının şöhretleri ve şöhret sözüyle kandırılmaya hazır, güzel, hevesli ve hırslı genç kadınları.

Abone ol

Konusu: Kazanan Yalnızdır'da Paulo Coelho, On Bir Dakika ve Zâhir'de öne çıkan temalara geri dönüyor. İçinde yaşadığımız dünyada, lükse ve ne pahasına olursa olsun başarıya olan bağımlılığımızın, yüreğimizin sesine kulak vermemizi engellediğini anlatıyor bize.

[PAGE]

Konusu: Abdülmecit, Osmanlı sultanları içinde yaşamı ve kaderiyle öne çıkan ilgi çekici bir padişah… Hıfzı Topuz bu romanda, 16 yaşında tahta çıkan, büyük aşklar ve acılar yaşayan, Mustafa Reşit Paşa'nın çabalarıyla Tanzimat'ı ilan eden, genç yaşta yaşama veda eden zarif ve duygusal bir padişahın hüzünlü öyküsünü anlatıyor.

[PAGE]

Konusu: Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar… ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller

[PAGE]


Konusu: En karmaşık konulan hile kristal berraklığına taşıyan Richard Bach, Martfdan yıllar donra Hipnozcu'yla dehasını hir kez daha gösteriyor. Bilince, farkındalığa ve kendini tanımaya dair bu etkileyici romanda, kendi iç yolculuğunuza akacak ve serüvenin sonunda her düşüncenizin ve sözünüzün çok daha derin anlamı ve önemi olduğunu fark edeceksiniz.

[PAGE]


Konusu:
Kayıp Gül'ün kahramanı Diana'nın peşine takılan okur, başta Türk kültürüne olmak üzere, Yunan mitolojisinden Yunus Emre'ye; William Blake'ten Sokrates'e; doğu mistisizminden Küçük Prens'e; Meryem Ana'dan Nasrettin Hoca'ya; modern yaşantıdan metafiziğe; gerçek dünyadan düşlerin dünyasına ve San Francisco'dan İstanbul'a uzanan bir yolculuğa çıkıyor.

[PAGE]

Konusu: Murathan Mungan'ın yaşama dair derin ve incelikli gözlemlerle zenginleştirdiği bu öyküler, kadınlar hakkında, erkekler hakkında, ilişkilerin gerilimi hakkında, ebeveynler hakkında, zamanın geçiciliği ve bazen de 'oturup kalıcılığı' hakkında, tesadüfler hakkında kısaca hayat hakkında.

[PAGE]

Konusu: Çağımız erkeğini âdeta 'deşifre' eden bu sayfalarda herkes kendinden bir şeyler bulacak. Çünkü günümüz popüler kültürüne, geçen zamana, yıpranan ilişkilere, dinmeyen arzulara ve… her şeye rağmen neden ve nasıl devam ettiğimize dair hınzır mı hınzır bir roman bu…

[PAGE]

Konusu: Demokrasiden barışa, Orhan Kemal'den Abidin Dino'ya, gazetecilikten yazarlığa… Binbir Çiçekli Bahçe, Türkiye'nin evrensel yazarı Yaşar Kemal'in yazılarını, konuşmalarını ve söyleşilerini bir araya getiriyor.

[PAGE]

Konusu: Üstün Dökmen bu romanda birebir yaşadığımız ve yaşam boyu karşılaşacağımız toplumsal ve psikolojik açmazları, hayvanların gözünden ve dilinden mercek altına alıyor; ne denli verimli ve yaratıcı olduğunu bir kez daha gösteriyor.

[PAGE]


Konusu:
Bugünkü İslam dünyasının ve Türkiye'nin kaderi bu teslisin yarattığı savaş mihverinde belirleniyor. Ya Kelimei Şehadet Düşmanlarının emperyalist teslisi kazanacak yahut da Hazret-i Muhammed-İmamı Azam-Mustafa Kemal üçlüsünün antiemperyalist birliği.