BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.449,69
HABER /  EKONOMİ

Varyapın projesi altın oldu!

Beş bölgeden 4 bine yakın proje yarıştı. Gayrimenkulün oscarı olarak nitelendirilen yarışmada iki Varyap ödül birden aldı.

Abone ol

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Varyap, 'Gayrimenkulün Oscarı' olarak nitelendirilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışması için Londra'ya gitti, iki ödülle döndü.

Türk firmaları çağ atladı.. Uluslarası rekabette rakipleriyle boy ölçüşmekle kalmıyor, ödülleri de topluyorlar..


İnternethaber Londra'daydı. Bu gurur verici töreni yerinde izledi.. Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, 'Beş yıl içinde Londra'ya bu sefer proje yapmak için geleceğiz' dedi

Varyap'ın projesi 'En İyi Gayrimenkul Projesi' ve 'En İyi Yüksek Bina' kategorilerinde en yüksek derece olan '5 yıldız' ile ödüllendirildi.

17 Ekim'de Londra'da yapılan törende Varyap adına ödülleri, Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ve Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş aldı. Avrupa, Asya Pasifik, Büyük Britanya, Güney ve Kuzey Amerika ile Ortadoğu olmak üzere toplam 5 bölgeden 4 bine yakın projenin yarıştığı yarışma, toplam 37 kategoride düzenlendi.

Varyap'ın bir sonraki hedefi

Meridian projesi için uluslararası alanda 150 mimarın çalıştığını, projenin NewYork'tan videokonferansla şekillendiğini anlatan Süleyman Varlıbaş, '8 ay önce, bu yarışmaya başvurduğumuzda proje henüz tamamlanmamıştı. Bitmiş projelerle yarıştığımız halde iki ödülle döndük. Biraz daha deneyimli olsak ve proje tamamlanmış olsa, çok daha farklı sonuçlar alabilirdik' dedi. Varlıbaş, Meridian Projesi ile yarışmalara katılmaya devam edeceklerini belirterek, 'Bu bizim için kazanç oldu. Bundan sonra daha farklı şeyler yapacağız' diye konuştu. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş ise, bundan sonraki hedeflerinin ULI (Urban Land Instutude) ödülünü almak olduğunu ifade etti.

Meridian büyük ilgi görüyor

1 milyar 200 milyon lira yatırımla hayata geçirilmesi öngörülen Meridian'ın 2011 sonunda tamamlanması planlanıyor. 320 bin metrekare inşaat ve 250 bin metrekare satış alanı olan projede, yeraltında olan 4 katın bittiğini anlatan Varlıbaş, 'Projenin yüzde 35'lik bölümünü satışa sunduk. Bunun da yüzde 60-70'i satıldı' şeklinde konuştu.

Çin'den teklif aldılar

Erdinç Varlıbaş, yurtdışından hasılat paylaşımı ile proje gerçekleştirmek için teklifler aldıklarını belirtti. Önümüzdeki 1 yılda Türkiye'deki projeleri, Adalet Sarayı ve Galataray Stadı'na odaklanacaklarını belirten Varlıbaş, 'Sonra gelen teklifleri değerlendireceğiz. Hedefimiz dünya şirketi olmak, hazırlıklarımız bunun için. Macaristan, İspanya, Portekiz, Çin gibi ülkelerden teklif aldık. Londra gibi eski kentlerde firmalar yeni bina yapmaya çekiniyor. Bizim cesaretimiz var. Londra'da da beş yıl içinde bir proje yapacağız' dedi.