BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.429,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri'de küresel ısınma tartışması

Dünyayı sarsan küresel ısınma tartışması Türkiye'de de dikkatle izlenmeye başlandı. Erciyes Üniversitesi sorunu masaya yatırdı.

Abone ol

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi tarafından Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde 'Küresel Isınma' konulu panel gerçekleştirildi.

Panelde, Sultan Sazlığı ve Develi Ovası Projeleri hakkında idareciler, Sivil toplum kuruluş temsilcileri İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, çiftçi temsilcileri bilgilendirildi.

Suyun Bereketi ve Tehlikeli Yönleri konusunda Yrd. Doç. Dr. Ali Ünlükara, Develi Projesi çalışmaları konusunda DSİ XII. Bölge Müdürlüğü'nden İnşaat Mühendisi Ünal Yüceer, Sultan Sazlığı Gelişim Planı İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden Orman Mühendisi Murat Akgün, Sulama Sistemleri konusunda Yrd. Doç. Dr. Sinan Gerçek katılımcılara bilgiler verdi.

Oturum Başkanlığını Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof Dr.Yunus Serin yaptı. Serin, küresel ısınmadan en çok tarım arazilerinin etkileneceğini bildirdi.

Panelde, DSİ XII. Bölge Müdürlüğü'nden İnşaat Mühendisi Ünal Yüceer, Zamantı tünelinden Develi Ovasına suyun verilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi. Gümüşören baraj çalışmaları konusunda da 2010 yılı içerisinde somut adımlar atılabileceğinin müjdesi verdi.