BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  GÜNCEL

Kayseri patlaması şehitlerin isimleri ve yaralıların durumu

KAYSERİ patlamasında şehit olanların isimleri belirleniyor. Şu ana kadar ölenlerden 12 şehidin ismi belirlendi. Kayseri saldırısında yaralananların kimlikleri de tespit edildi.

Abone ol

KAYSERİ'de Erciyes Üniversitesi önündeki saldırıda şehit olanların isimleri belirlendi. Şehitlerin kimlikleri ailelerine haber verildikten sonra kamuoyu ile paylaşılıyor. Hastanelerde 6'sı ağır 55 yaralı bulunuyor.

Kayseri'deki patlamada şehit olanların isimlerinin belirlenme çalışmaları ile ilgili son bilgileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi. 14 şehidin olduğu saldırıda şu ana kadar 12 askerin kimliği belirlendi.

DHA muhabirlerinin Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden aldığı bilgilere göre şehitlerin ve yaralananların isimleri şöyle:

KAYSERİ PATLAMASI ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

ŞEHİTLER: Yunus Emre Duran, Abdülsamet Özen (Kocaeli), Kamil Tunç, Kamil Tunç (Afyon Karahisar) Hasan İlhan, Kenan Döngel (Zonguldak), Mustafa Cihan, Fehmi Barçın, Raşit Yücel (Kocaeli), Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak, Göksel Ağaçyetiştiren ve kimliği belirlenemeyen bir asker.

YARALILAR: Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavide olanlar Adem Avcı, Arif Özkara, Bayram Özdemir, Caner Kavalcı, Ercan İnan, Erdal Köse, Fatih Körpe, Ferdi Çatal, Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar, Halit Kapullu, Hamit Eroğlu, Hasan Hamza Şolt, Hidayet Canpolat, Hüseyin Avcı, İlker Bal, İlyas Akman, İsmail Hakkı Öner, Kamil Yemez, Kubilay Şimşek, Mehmet Gül, Mehmet Kılıç, Mertcan Uzun, Mesut Yaşar, Mevlüt Avcıoğlu, Mustafa Genç, Mustafa Uçar, Nasuh Yıldırım, Recep Güney, Semih Yılmaz, Serdar Çiçekli, Süleyman Sancar, Şakir Karayel, Tolga Öğütlü, Ufuk Uysal, Yasin Memiş, Yasin Sezeyan, Yunus Emre Kurnaz, Yunus Ertaş, Yusuf Ergün, Semih Yılmaz, Mevlüt Kimsesiz.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Kayhan Uluhan, Muhammet Yaşar, Sami Güler, Berat Yılmaz, Ali Kuşçu, Orhan Ölmez, Furkan Özlü ve Adem Kamsız, Memorial Hastanesi’nde tedavi gören Recep Genç ve Mehmet Emin Uygur

Tekden Hastanesi’nde tedavi gören Ahmet Gün.

Acıbadem Hastanesi’nde tedavi gören Mehmet Taşdelen.

Dünya Hastanesi’nde tedavi gören Recep Coşkun.

Erciyes Hastanesi’nde tedavi gören Gökhan Çelik.

Şehitlerin isimleri ailelerine haber verildikten sonra medya ile paylaşılıyor.

ABDULSAMET ÖZEN ŞEHİT OLDU

Kayseri'deki hain saldırıda Özgür Kocaeli gazetesi çalışanı Hüseyin Özen’in oğlu Abdulsamet Özen şehit düştü. Abdulsamet'in acı haberi ailesine ulaştı. Hüseyin Özen’in 3 çocuğundan biri olan Abdulsamet Özen daha 21 yaşındaydı.

BABAEVİNDE YAS VAR

Körfez Kuzey Mahallesi Şahin Sokak'ta oturan Özen'in babaevine yetkililer kara haberi ulaştırdı. Acı haberin ardından şehidimizin abbaevine Türk Bayrakları asıldı. Vatandaşlar taziyede bulunmak için babaevine akın etti. Şehidin naaşının yarın son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

YARALI ASKERLERİN İKİSİ İZMİR'DEN

Manisa’daki acemi birliğinden bir ay önce usta birliği Kayseri Komanda Tugayı’na sevk edilen ve vatani görevine Kayseri’de devam eden Ali Kuşçu’nun sabah saatlerinde meydana gelen saldırıdaki yararlılardan biri olduğu bildirildi. Haberi Ali Kuşçu’nun ikamet ettiği İzmir Eşrefpaşa’da oturan ailesineulaştı. Canlı bomba saldırısı sonrası ayağından yaralı olduğu öne sürülen Ali Kuşçu’nun kaldırıldığı hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenilirken, haberi alan ailesinin Kayseri’ye hareket ettikleri bildirildi.

Hain saldırıda Ödemişli komando eri Ali Kuşçu'nun yanı sıra Kiraz Karaburç nüfusuna kayıtlı asker Kamil Yemez'in de yaralandığı öğrenildi.

BİR DİĞER YARALI MANİSA'DAN
Manisa'nın Turgutlu ilçesi nüfusuna kayıtlı Mustafa Uçar da Kayseri'deki saldırıda yaralanan askerlerden biri. 21 yaşındaki Mustafa Uçar, patlamanın ardından hastanede tedavi altına alındı. Vatani görevini Kayseri Hava İndirme Komutanlığında yapan Mustafa Uçar’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Selvilitepe Mahallesinde ikamet eden Uçar ailesi, haberi aldıktan sonra Kayseri’ye doğru yola çıktı.

ŞEHİT ATEŞİ ZONGULDAK EREĞLİ'YE DÜŞTÜ

KAYSERİ'de bombalı terör saldırısında komando er 22 yaşındaki Kenan Döngel'in şehit olduğu haberi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'deki baba evini yasa boğdu.

6 aylık asker şehit Kenan Döngel'in, ilçede bir boru fabrikasında işçi olan babası Özcan ve annesi Şehime Döngel'in, 'Oğlunuz yaralı' denilerek Kayseri'ye çağırıldığı öğrenildi. Döngel çiftinin Kayseri'ye hareket etmeleri ardından Kışla Mahallesi Yıldız Sokak'taki evinin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Kenan Döngel'in kardeşi Mertcan, gözyaşlarına boğuldu. Mertcan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Rivanur adında bir kardeşi daha olduğu öğrenilen Kenan Döngel'in, Isparta'daki acemi eğitiminden sonra Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini sürdürdüğü belirtildi. Askere gitmeden önce berber dükkanında kalfalık yapan Kenan Döngel'in, özel harekata başvuru işlemleri için çarşı izinine çıktığı öğrenildi. Kenan Döngel'in babasının Sinop, annesinin Zonguldak Ereğlili olduğu, cenazesinin nerede toprağa verileceğinin henüz belirlenmediği bildirildi.

YARALILARIN DURUMU NASIL?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kayseri'de terör saldırısında yaralanan ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan askerlerin durumu hakkında bilgi verdi. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversite hastanesinde 39 yaralı olduğunu ve 2 kişinin ameliyatının sürdüğünü söyledi. Yaralılardan birinin durumu çok ciddi ve hayati tehlikesi sürüyor. 

Bakan Akdağ şehitlerin isimleri ve yaralıların durumu hakkında şunları söyledi;

-"Hastane ziyaretlerinde kalabalık olarak ziyaret etmekten itina ediyoruz. Üniversite hastanemizde 39 yaralımız var. Bu 39 yaralıdan 2 arkadaşımız halen ameliyattadır. Ameliyattan yeni çıkmış kardeşlerimiz var. Yoğun bakımda hastalarımız var ama bu müdahalelerden sonra durumu hayati tehdit oluşturacak 1 arkadaşımız var. Durumu oldukça ciddi. Allah’tan ona da şifa diliyoruz. Diğer kardeşlerimizi de şifalar diliyoruz. Üniversitemizde kısa sürede hizmet veren kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Onlar sağlık personelleri, görevlerini yapıyorlar ama meseleye gönül koyduklarını da gördüm. 

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Şehit olan arkadaşlarımızı adli tabipliğe ve savcılığa emanet ediyoruz. Onlar kimlik tespitlerini yapıyorlar, isimlerini belirliyorlar ve daha sonra kamuoyuna bu şekilde açıklanıyor. Bu açıklamaları adli tabiplikten ve savcılıktan işiteceğiz" .