BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kaymakamlığın dağıttığı kömürden esrar çıktı

Kaymakamlığın dağıttığı kömür torbaları arasından esrar çıktı, 20 kişi tutuklandı.

Abone ol

BURSA Emniyet Müdürlüğü tarafından Gemlik'te uyuşturucu tacirlerine yönelik 200 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2'si bayan, 6'sı yaşı küçük 20 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Kaymakamlığın dağıttığı kömür torbalarının arasına esrar maddesi sakladıkları ortaya çıkan zanlılardan bazıları ve yakınları adliyenin giriş kapısının camlarını kırdı, polislere direndi. Olay çıkaran zanlı ve yakınlarına 'Görevli memura mukavemet, kamu malına zarar vermek' suçundan işlem yapılacak. Polis kamerası tarafından anbean görüntülenen operasyon ise tam anlamıyla nefes kesti.

Gemlik'te 'torbacı' tabir edilen kişilere yönelik Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ve Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat ve Çevik Şube müdürlüklerinin de verdiği destekle yaklaşık 200 polisin katıldığı bir operasyon düzenledi. Şafak vakti düzenlenen operasyonda, uyuşturucu madde sattığı tespit edilen 21 şüpheli şahsın yakalanması için 21 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. KOM Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Gemlik ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yeni Mahalle, Orhaniye Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Eşref Dinçer Mahallesi ve Küçükkumla beldesindeki adresleri didik didik aradı. Hazırlığı aylarca sürdüğü belirtilen planlı operasyonlarda 2’si bayan, 6’sı yaşı küçük olmak üzere toplam 20 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan büyük bölümünün sabıkalı oldukları öğrenildi.

Emniyetteki sorgulamalarının ardından Gemlik Adliyesi'ne sevk edilen 20 zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu. Adliye çıkışında ise tutuklanan zanlılardan bazıları ve yakınları, adliyenin giriş kapısının camlarını kırdı. Polislere direnen öfkeli zanlılar, zorlukla sakinleştirildi. Olay çıkaran zanlı ve yakınları hakkında 'Görevli memura mukavemet, kamu malına zarar vermek' suçundan işlem yapılacağı açıklandı.
 

YARDIM KÖMÜRLERİNİN ARASINDA UYUŞTURUCU ÇIKTI

Polis kamerası tarafından anbean görüntülenen baskında ilginç detaylar ortaya çıktı. Polis ekipleri, baskın düzenledikleri evlerin mutfak dolaplarını, çay ve şeker kutularını, halı altlarını didik didik aradı. Narkotik köpeği Alfa'nın da destek verdiği operasyonda bir evin kömür deposunda uyuşturucu madde ele geçirildi. Alfa'nın, kaymakamlık tarafından dağıtılan ve üzerinde 'para ile satılamaz' yazılı kömür torbalarının bulunduğu kömürlükteki aldığı koku, polisleri esrar maddesine götürdü. Kömür torbalarını ısrarla koklayan Alfa, kömür torbalarının arasına zulalanmış esrar ve bonzai maddesini buldu. Bursa Emniyet Müdürlüğü operasyonda, çok miktarda uyuşturucu hap ile esrar ve bonzai maddesi ele geçirildiğini duyurdu.