BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sağlık Bakanlığı'nda gönüllü ajanlar!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Sağlık Bakanlığı tarafından gönüllü ajan projesi adı ile bir proje başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle Tbmm Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Gönüllü ajanların muayene oldukları hastanelerde rahatsız oldukları konuları Sağlık Bakanlığı'na yapacakları ihbarları Bakanlık tarafından görevlendirilecek hasta görünümündeki denetçilerin değerlendireceği doğru mudur? Böyle bir uygulama ile sağlanacak kamu yararı nedir?" sorularını yöneltti.

"Fişlenen hekimler ve diğer sağlık çalışanlarının bezdirilmeleri, pasifize edilmeleri mi amaçlanmaktadır?" diyen Tanrıkulu, şöyle dedi:

"İktidarınızın fişlediği ve hedef tahtasında bulunan hekim ve sağlık çalışanları aleyhlerinde düzmece tertiplerle düzmece kanıtlar mı oluşturulacaktır?

Türk Mühendis ve Mimarlar Odası (TMMOB), spor ve sanat dünyasına uyguladığınız sindirme politikasının yeni rotası bu kez de hastane çalışanları ve hekimler mi olacaktır?

İktidarınızın, hastanelerde yürüteceği ajan uygulamasının asıl hedefi, Türk Tabipleri Birliği midir?"