BIST 9.996
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.440,77
HABER /  DÜNYA

ABD'deki krizde kritik hafta

ABD'de borç tavanının yükseltilmesi için resmi olarak verilen sürede son bir haftaya gelindi. Şu ana kadar bütçe konusunda anlaşamayan Cumhuriyetçiler ve Demokratlar yeniden bir araya geliyor.

Abone ol

ABD’de borç tavanının yükseltilmesi için resmi olarak verilen sürenin dolmasına bir hafta hala adım atılmış değil. ABD Başkanı Barack Obama ve Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerle bugün Beyaz Saray'da bir kez daha biraraya geliyor. Hedef 9 gündür işleyemez halde olan ABD'hükümetini bu durumdan kurtarmak.

CNBC’de yer alan bir haberde, tarafların 16,7 trilyon dolarlık borç tavanını kısa süreli de olsa yükseltme fikrine yakın olduğu yönünde sinyaller verdiğini yazdı. Bugün Senato'daki Demokratlarla da biraraya gelecek olan Obama dün de Temsilciler Meclisi'ndeki demokratlarla görüşmüştü. Dün ayrıca Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner, Temsilciler Meclisi çoğunluk lideri Eric Cantor ve azınlık lideri Nancy Pelosi arasında da bir toplantı gerçekleştirildiği basına yansıyan haberler arasında yer alıyor.

OBAMACARE ETKİSİ

Cumhuriyetçiler, Obama'nın sağlık reformu Obamacare'ye bütçe ayırmak istemedikleri için ABD'de resmi bütçenin oluşmasına izin vermiyor. Obama ve Boehner daha önceki görüşmelerinde herhangi bir anlaşmaya varamamış, Obama son açıklamalarından birinde, bütçe için Cumhuriyetçilere fidye verme niyeti olmadığını söylemişti.