BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Kaymakamlara alo uyarısı!

Başbakan Erdoğan, görevlerine yeni atanan kaymakamlara "Bir gece ansızın arayabilirim" dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görevlerine yeni atanan kaymakamlara hitaben, “Demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerin, barış ve esenliğin savunucusu en başta yine sizler olacaksınız” dedi.

Başbakan Erdoğan, 90. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu bitirerek görev yerlerine atanan kaymakamları kabul etti.
Kabulde yaptığı konuşmada yeni atanan 56 kaymakama tavsiyelerde bulunan Erdoğan, kaymakamların Türkiye'ye hizmet için yola çıktıklarını, 56 ilçenin kendilerine emanet edileceğini kaydetti. Erdoğan, kaymakamların ilçelerde imarın, huzurun, mutluluğun tohumlarını atacaklarını ya da atılmış tohumları yeşerteceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Huzurlu, mutlu, müreffeh yarınlara çıkılmasında sizler, yerel yöneticilerimizle, belediye başkanlarımızla, muhtarlarımızla el ele verecek, omuz omuza verecek ve o makus talihimizi inşallah arzu ettiğimiz seviyelere getireceksiniz. Türkiye yeni ufuklara doğru yol alıyor ve bunu dost düşman herkes kabul ediyor. Bundan hiç endişeniz olmasın. Rahat olun. Bizim sizlerden istediğimiz tek şey, durmadan, usanmadan, gece gündüz demeden, el ele, omuz omuza vermek suretiyle bu imarı gerçekleştirmeniz, Türkiye'nin sosyo-ekonomik yapısını o arzu edilen seviyeye getirmenizdir.

Ankara olarak bizim uzanan elimiz sizsiniz, gören gözümüz sizsiniz, duyan kulağımız sizsiniz. Sizlerden heyecanınızı asla kaybetmemenizi, önünüze çıkacak zorluklar karşısında asla yorgunluğa, yılgınlığa düşmememizi istiyorum. Çünkü hangi mukaddes yurt köşesine giderseniz gidin insanımızın sizden beklentileri olacak. Gittiğiniz yerlerde gülen yüzünüzü hiçbir zaman halkımızdan eksik etmeyeceksiniz. Buna halkımızın çok ihtiyacı var. Çünkü yıllarca adeta kara duvarla karşı karşıya geldiler. Bunu göstermememiz lazım. Sizler tamamen güleryüzünüzü gösterin. Halkın size yaklaşması zor olmamalı.”

Gittiği bazı yerlerde vatandaşların kimi şikayetleri olduğunu belirten Erdoğan, kaymakamların “Kapımız herkese açık” demelerine rağmen halkın farklı şeyler söylediğini hatırlattı. Kaymakamların bitmeyen toplantıları olduğunu ve vatandaşların kibarca geri çevrilebileceğini kaydeden Erdoğan, “Birileri durumdan vazife çıkarır. Kaymakam toplantıda, vali toplantıda, başbakan toplantıda, bakan toplantıda... Bu böyle bir tekerleme haline gelmiştir. Bu tekerlemeyi artık ortadan kaldıracak bir yapıyı getirmemiz lazım” diye konuştu.

Kaymakamların milletin derdini kendi derdi, ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçları olarak görmelerini ve hiçbir zaman vatandaşların devletten ümidini kesmelerine yol açacak bir zemine fırsat vermemeleri gerektiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, kaymakamların duyarsızlık ve gamsızlık içine gireceklerine ihtimal vermediğini bildirdi.

Kaymakamlardan, vatandaşlarla aralarına mesafe koymamalarını isteyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Gerektiğinde sofralarına oturacaksınız. Ekmeklerini bölüşecek, gerektiğinde sizler onlara bereketli sofralar kuracaksınız. Ne olursa olsun bulunduğunuz makamlara bu milletin imkanlarıyla geldiğinizi unutmayacaksınız. Çünkü bu makamlar hiçbirimize baki değil. Belli bir süre varız. Belli bir süre olmayacağız. 'Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş' diyecek ve hizmetlerinizi de ona göre vermeye devam edeceksiniz.

Kimliğinizle duruşunuzla aklıseliminizle gittiğiniz yerlerde inşallah devleti ideal şekilde temsil edecek, halkı da aydınlatacaksınız. Haydi Kızlar Okula ve Eğitime Yüzde Yüz Destek kampanyalarını teşvik edin. Şu veya bu nedenle okula gitmeyen kız kalmasın. Bu konuda kaymakamlarımızın tesiri çok çok fazla. Gayret edilen yerlerde çok büyük neticeler alındı. 700 bin civarında okula gitmeyen kızımız vardı. Şu anda 175 bin civarında. Bu sizler sayesinde oldu.

Demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerin, barış ve esenliğin savunucusu en başta yine sizler olacaksınız. Yakaladığımız büyük bir değişim rüzgarı var. Sizlerden atandığınız yerlerin sadece mülki amiri değil, kalbi, sağduyusu ve oraların vicdanı olmanızı istiyorum. Bu ülkenin gelecek ideallerinin sancaktarı olduğunuzu asla aklınızdan çıkarmayın.”

“PARALARIN TURŞUSUNU KURMAYIN”

KÖYDES projelerinin sorumlularının kaymakamlar olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, 2006 yılında bu proje için 2 katrilyon lira ayrıldığını hatırlatarak, “Bu paraların turşusunu kurmayın” dedi. Köy yollarının tamamlanmasını ve evlere kadar suların iletilmesini isteyen Erdoğan, “Kaynak israfına gitmeden ideal olan neyse onu yapacaksınız. Hiç çekinmeyeceğiz. Bu işi bitireceğiz. Çünkü terörün belini de böyle kıracağız. Bu gençliğinizin zekatını vereceksiniz.

Durmayacaksınız. Telefonunuz 24 saat açık olmalı. 'Başımı yastığa koydum. Telefonumu kapatayım' olmaz. Bakarsınız ansızın bir gece arayabilirim. Hiç belli olmaz. Olur ya ilçenizden bir şeyi sorabilirim. 'Köyün yolu ne oldu?' diyebilirim. Bazen size ulaşamayanlar bana ulaşabilir. Onu da söyleyeyim. Onun için telefonlar 24 saat açık olmalı. Benim 24 saat açık” diye konuştu.

AKSU'NUN SÖZLERİ

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da yaptığı konuşmada, mülki idare amirliğinin önemine değinerek, kaymakamların hizmetlerin halka ulaşmasında köprü görevi gördüklerini bildirdi. Kaymakamların ülkenin kalkınması ve milletin huzuru için mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını belirten Aksu, “Genç kaymakamlarımız, kendileri için harcanan her kuruşun karşılığını çok kısa sürede hizmet olarak fazlasıyla ödeme kararlılığındadırlar” dedi.
Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan'a kaymakamlar tarafından çiçek verildi. Başbakan Erdoğan da tek tek tanıştığı kaymakamlara çerçeve içindeki fotoğrafını armağan etti. Erdoğan daha sonra Başbakanlık Merkez Bina'nın merdivenlerinde İçişleri Bakanı Aksu ve kaymakamlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.