BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,32
HABER /  GÜNCEL

Kayıp Türk gazetecinin görüntüleri yayımlandı

Suriye'de bir televizyon kanalı geçen hafta Suriye'de kaçırılan Türk kameraman Cüneyt Ünal'ın görüntülerini yayımladı ve roketatarlı fotoğrafına yer verdi. Davutoğlu, fotoğraf 'senaryo' dedi.

Abone ol

Suriye'de El İhbariye adlı televizyon kanalı geçen hafta hükümet yanlısı Şebiha milisleri tarafından kaçırıldığı öne sürülen Türk kameraman Cüney Ünal'ın görüntülerini yayımladı.

Televizyon Ünal'ın roketatarla çekilmiş bir fotoğrafına da yer verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu fotoğrafın "senaryo" olduğunu belirterek "Gazetecilik için giden Ünal'ın silahlı militana dönüşme ihtimali var mı? Sağlığından Suriye devleti sorumludur" dedi.

Amerika tarafından finanse edilen El Hurra televizyonunun kameramanı Ünal, Youtube'da yer alan görüntülerinde Kilis'ten Halep'e silahlı gruplarla geldiğini ve burada gözaltına alındığını söylüyor.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, görüntüleri yorumlarken "Görüntülerden anlaşıldığı kadarıyla baskı altında ve açıklamaları kendisine dikte ediliyor. İddiaları hiçbir şekilde ciddiye almıyoruz. Sağlığından birinci derece Suriye devleti sorumludur." dedi.