BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kayıp trilyonda kritik imza

Kayıp trilyonda davasında Gül imza atacak. Peki kendi kendini affedecek mi?

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Refah Partisi'ne Hazine yardımı olarak verilen paranın, parti kapatılmadan harcanmış gibi gösterilmesiyle oluşan Hazine zararının partinin eski yöneticilerinden tahsil edilmesi için açılan davada kritik bir aşamaya gelindiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, devletin bu davada 10 milyon YTL'yi bulan alacağından ancak, aynı zamanda alacağın talep edildiği isimler arasında yer alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de imzasının bulunacağı üçlü bir kararnameyle vazgeçebileceğini bildirdi. Kılıçdaroğlu Gül'e, "Siyasi iktidarın yasa dışı yollardan kendisini aklamasına izin vermeden yargılanıp aklanması" çağrısı yaptı.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, kayıp trilyon davası sürecinde siyasi baskı sonucu kontrolörlerden oluşan üç ayrı komisyon kurulduğunu, ancak üç raporda da usülsüzlüğün tespit edildiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, hazine zararının, aralarında Cumhurbaşkanı Gül'ün de bulunduğu parti yöneticilerinden tahsil edilmesi için açılan davanın reddine ilişkin kararının Maliye Bakanlığı'na 28 Ağustos'ta tebliğ edildiğini bildirdi. Bakanlığın 20 Eylül'e kadar davayı temyiz etmemesi halinde, devletin faiziyle birlikte 10 milyon YTL'yi bulan alacağından vazgeçmiş olacağını belirten Kılıçdaroğlu, yasal olarak devletin bu büyüklükte bir alacaktan vazgeçilmesi için öncelikle Danıştay'dan görüş alınması, daha sonra altında Gül'ün de imzasının bulunması gereken üçlü kararname çıkarılması gerektiğini anlattı.