BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kaybolan sprey bu Pazar İngiliz sahalarında

Serbest vuruşlarda oyuncuların zemin çalmasını önlemeye yardımcı olan kaybolan sprey İngiliz futbolunda ilk kez, önümüzdeki Pazar günü Arsenal ve Manchester City arasında oynanacak olan Community Shield maçında kullanılacak.

Abone ol

Kaybolan sprey İngiliz futbolunda ilk kez, önümüzdeki Pazar günü Arsenal ve Manchester City arasında oynanacak olan Community Shield maçında kullanılacak.

Bunun ardından da Premier Lig'de kullanıma girecek.

Hakemler bu spreyi serbest atışlarda topun konumunu ve savunma duvarının mesafesini belirlemek için kullanıyor.

Serbest vuruşlarda oyuncuların zemin çalmasını önlemeye yardımcı olan bu sprey hakem tarafından bir kutudan zemine sıkılıyor ve yaklaşık bir dakika sonra buharlaşıyor.

Başarılı uygulama

Bu uygulama Dünya Kupası'nda başarılı oldu.

Şimdi Şampiyonlar Ligi'nde kullanılacak.

İngiliz Futbol Federasyonu genel sekreteri Alex Horne "Kaybolan spreyin İngiltere'de ilk kez kullanılacak olması harika" dedi.

Başka ülkelerde de denendi

Sprey Brezilya ve Arjantin liglerinde birkaç sezondur kullanılmakta.

Premier Lig yönetimi bu uygulama diğer karşılaşmalarda denenene dek spreyi kullanma planı olmadığını söylemişti.

Ama 2014 Fifa Dünya Kupası'nda kullanımının ardından, başkan Richard Scudamore kaybolan spreyin "hakemler, oyuncular ve maçları izleyenlerin hepsine faydası olduğunun aşikar olduğunu" söyledi.

Geçen sezonun Federasyon Kupası'nı kazanan Arsenal ve şampiyon Manchester City Pazar günü Wembley'de Community Shield maçında karşı karşıya gelecek.