BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Katliam gibi polis baskını!

Brezilya polisinin, Rio de Janeiro kentinin yoksul semtlerinden birine uyuşturucu liderini yakalamak için yaptığı baskında 11 kişi öldü.

Abone ol

Brezilya polisinin, Rio de Janeiro kentinin yoksul semtlerinden birine uyuşturucu liderini yakalamak için yaptığı baskında 11 kişi öldü. Uyuşturucu lideri baskından yara almadan kurtuldu ve kaçtı.

Polisin, ölenler arasında 70 yaşında bir kadının da bulunduğu kanlı baskınında "Tota" lakaplı uyuşturucu liderinin kaçmayı başardığı belirtildi.

70 YAŞINDA BİR KADIN ÖLDÜ

Polis açıklamasında, dün gece yarısı düzenlenen operasyonda ölenlerden 10'unun çete üyesi, diğerinin ise serseri bir kurşuna hedef olan 70 yaşındaki Jocelia Afonso adlı bir sivil olduğu kaydedildi.

2 SEMT SAKİNİ YARILI

Açılan ateşte 2 yaşlı semt sakininin de yaralandığı belirtildi. Bu operasyonda görev yapan 150 polisin bağlı olduğu "Bope" adlı özel operasyonlar birimi, 12 eski polisin hikayesinin anlatıldığı "Elite Squad" adlı bir filme konu olmasıyla tanınıyor.

GEÇEN AY DA 16 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER

Siyah üniformaları ve üzerinde kafatasına geçirilmiş bir bıçak resminin bulunduğu armalarıyla meşhur bu birimin, geçen ay Rio De Janeiro'nun bir diğer semtinde düzenlediği baskında 16 kişi ölmüştü.

Rio De Janeiro'da görev yapan birliğin gizli sloganının "Dünyayı daha iyi bir yer yapmak için öldürüyoruz" olduğu ileri sürülüyor.