BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.409,05
HABER /  DÜNYA

Erdoğandan Ermenistana tebrik

Başbakan Erdoğan, Ermenistan'ın yeni Başbakanı Sarkisyan'ı kutladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Ermenistan'ın yeni Başbakanı Tigran Sarkisyan'a gönderdiği kutlama mesajında, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin bölgede barış, istikrar ve refaha katkı sağlayacak yeni bir döneme gireceği umudunu dile getirdi.

İki ülkenin komşu olduğuna işaret eden Erdoğan, aradaki sorunların iyi komşuluk ilişkileri temelinde diyalogla çözülmesinin görevleri arasında yer aldığını kaydetti. Erdoğan, "Sizin döneminizde ikili ilişkilerimizin bölgede barış, istikrar ve refaha katkı sağlayacak yeni bir döneme gireceğini umuyorum" dedi.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Ermenistan'da 19 Şubatta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yeni bir dönem başladığını ve Sarkisyan'ın desteğiyle ikili ilişkilerin düzelmesi yönünde kesin adımlar atılabileceğini ifade eden Erdoğan, "Bu çerçevede, sizin tarafınıza daha önce yapılan, (ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili) sürecin ilerlemesine katkı sağlayacak önerilerin halen geçerli olduğunu vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.

SARKİSYAN TEŞEKKÜR ETTİ

Sarkisyan da, Erdoğan'a yanıtında, kendisini kutladığı için teşekkür ederek, "doğrudan ikili görüşmelerin her iki tarafı ilgilendiren tüm sorunların çözümüne yardımcı olacağına inandığını" bildirdi.

TARİHİ GÖREV

Ermenistan hükümetinin, iki ülke arasında ön koşulsuz olarak yapıcı diyalog ve normal ilişkilerin kurulmasına hazır olduğunu belirten Sarkisyan, "Karşılıklı güven ortamı kurulmasının bize verilen tarihi bir görev olduğuna inanıyorum, ki bu sağlanmadan dürüst diyalog ve var olan sorunların çözümü çok güç olacaktır. Çabalarımızın doğrudan bölgedeki barış, hoşgörü ve istikrarın korunmasını amaçladığını emin olmanızı isterim" dedi.