BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Katibim festivalinin en renkli yarışması

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Katibim Festivali kapsamında gerçekleştirilen okçuluk yarışlarında, 'Barış' Mesajı verildi.

Abone ol

Kâtibim Festivali kapmasında düzenlenen Osmanlı Tarzı Geleneksel Okçuluk Yarışlarına katılan okçular, hem performanslarıyla hem de geleneksel kostümleriyle izleyenlerin dikkatini çekti.

Üsküdar Belediyesi tarafından 26’ıncısı düzenlenen Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen ‘Okçuluk Yarışları’ festivalin en renkli ve anlamlı yarışı oldu. Osmanlı Tarzı Geleneksel Okçuluk Yarışları’na 6 ülkeden toplam 350 okçu katıldı.

SAVAŞÇI  KOSTÜMLERİYLE DİKKAT ÇEKTİLER

Validebağ Korusu’nda gerçekleştirilen yarışma iki gün sürdü. Okçular, Geleneksel Puta, El Putası, Tabla ve Tabla Hedefleri kategorilerinde dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmada ayrıca Savaş Hazırlıkları Simülasyonları ve Eğlencelik Yarışma’lar da gerçekleştirilerek halkın katılımı sağlandı. Okçular giydikleri, ülkelerine ait birbirinden ilginç savaşçı kostümleriyle de dikkatleri çekmeyi başardı.     

BARIŞ İÇİN BOĞAZA OK YAĞDIRDILAR
Okçular, Salacak Sahil’de gerçekleştirdikleri ‘Barış İçin Boğaz’a Ok Yağmuru’ etkinliğiyle de bütün dünyaya ‘Barış’ mesajı verdi. Geleneksel kıyafetleriyle vatandaşların dikkatlerini çekmeyi başaran okçular, üzerinde ‘Barış’ yazan oklarını ‘Yaaa’ nidasıyla Boğaz’ın serin sularına fırlattı. Okların ucuna takılan özel aparatlarla atıldığında ıslık sesi çıkarması dikkat çekti.  

BAŞKAN TÜRKMEN DE ‘BARIŞ’ OKU ATTI

Muhteşem tarihi ada manzarası eşliğinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, başına kalpak geçirerek, barış oklarından birini Boğaz’ın serin sularına fırlattı

ok.20140922131038.jpg