BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.512,35
HABER /  GÜNCEL

Katar'da Türk kuaföre gözaltı

25 yaşındaki Türk kuaförün sigara içtiği gerekçesiyle gözaltına alındığı öne sürüldü

Abone ol
İbrahim Kahrıman'ın, Katar havaalanında sigara içtiği için gözaltına alındığı iddia edildi.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde kuaför, 50 yaşındaki Alaattin Kahrıman, yanında çalışan ve Thai Masajı Kursu almak için Katar'a giden oğlu 25 yaşındaki İbrahim Kahrıman'ın havaalanında sigara içtiği için gözaltına alındığını söyledi.

Alaattin Kahrıman, geçen cumartesi günü yanında çalışan oğlu ibrahim'i, Thai Masajı kursu alması için uçakla İstanbul'dan Katar'a yolcu ederken "Varınca bizi ara" diye uyarınken oğlundan haber alamayınca paniğe kapıldı. Pazar günü evi arayan oğlunun annesi Ayşe Kahrıman'a, "Anne Katar'da havaalanında sigara içtiğim için gözaltına aldılar. Kurtar" diyerek telefonu kapattığını söyleyen Alattin Kahraman, "Ne yapacağımızı şaşırdık. Türkiye'nin Katar Konsolosluğunu arayıp bilgi verdik. İnegöllü olan AK Parti Milletvekili Sedat Kızılcık'tan yardım talep ettik. Çocuğumun başına kötü bir olay gelmesinden çok korkuyorum. Sigara içtiği için bir kişi bu kadar süre gözaltında tutulur mu?" dedi.

Günlerden bu yana uyumadıklarını söyleyen Alaattin Kahrıman, "Thai masaj kursundan vaz geçtik. En azından oğlumu iade etsinler. İbrahim önümüzdeki günlerde gönderilmezse ben de Katar'a gideceğim" diye konuştu.

"UÇAKTA SİGARA İÇMİŞ"

Ak Parti Bursa Millvetekili Sedat Kızılcıklı, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde kuaförlük yaparken Thai Masaj Kursu almak için Katar üzerinden aktarmalı olarak Tayland'a gitmek isteyen İbrahim Kahrıman'ın, serbest kalması için başlattıkları girişimleri sürdürdüklerini söyledi. Kızılcıklı, İbrahim Kahrıman'ın babasının söylediği gibi havaalanında değil, uçakta sigara içtiği için Katar'da gözaltına alındığını açıkladı. Kızılcıklı, konsolosluk aracılığı ile İbrahim Kahrıman'ın 24 saat içersinde serbest bırakılabileceğini açıkladı.