BIST 10.199
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.404,56
HABER /  GÜNCEL

Katar 2012: 'FIFA yetkilisi ve ailesine 2 milyon dolar ödendi'

Daily Telegraph gazetesi, bir Katar şirketinin 2022 Dünya Kupası'nın ülkeye verilmesi sonrası eski FIFA Başkan Yardımcısı Jack Warner ve oğullarına ödeme yaptığını öne sürdü. Organizasyon Komitesi yetkilileri ise 'FIFA'nın tüm kurallarına uyduk' diyor.

Abone ol

2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi ile ilgili olarak yeni bir yolsuzluk iddiası gündeme geldi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, bir Katar şirketinin organizasyonun ülkeye verilmesinin ardından eski Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkan Yardımcısı Jack Warner'a ve oğullarına yaklaşık 2 milyon dolar ödediğini öne sürdü.

İddiayı manşetine taşıyan gazeteye göre, ödemeyi yapan şirketin sahibi, eski FIFA İcra Kurulu üyesi ve Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Muhammed bin Hammam.

Daily Telegraph, Bin Hammam'ın şirketinin Warner'a 1 milyon 200 bin dolar, oğullarına 750 bin dolar, çalışanlarından birine de 450 bin dolar ödediğini yazdı.

BBC, gazetenin haberi üzerine hem Warner hem de Bin Hammam ile tamas kurdu, ancak iki isim de suçlamalarla ilgili olarak yorum yapmadı.

2022 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi ise Daily Telegraph'ın haberinin ardından yazılı açıklama yaparak, komitenin FIFA'nın tüm kurallarına uyduğunu, 'bireyler arasındaki anlaşmalara yönelik iddialardan ise haberi olmadığını' belirtti.

Ömür boyu men edilmişti

Yıllarca FIFA'nın en etkin isimlerinden biri olan Bin Hammam, FIFA tarafından 2012 yılında futboldan ömür boyu men edilmişti.

Kararın gerekçesi, Katarlı iş adamının Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı olduğu dönemde adının karıştığı bazı usulsüz anlaşmalardı.

Bin Hammam ve Warner, Katarlı iş adamının da aday olduğu 2011'deki FIFA başkanlık seçimi öncesi oy kullanan bazı kişilere rüşvet vermeye çalışmakla suçlanmıştı.

İki isim de iddiaları reddetmişti.

Daily Telegraph, son iddiasının FIFA Etik Komitesi Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia'nın da dikkatini çekeceğiş görüşünde. Garcia, 2018 ve 2022 Dünya Kupası ile ilgili olarak yapılan oylamaları inceliyor.

FIFA 2010 yılında, 2018 Dünya Kupası'nı Rusya'ya, 2022 Dünya Kupası'nı ise Katar'a vermişti.