BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.408,04
HABER /  GÜNCEL

Berkin Elvan'ın adını çocuklar yaşatacak

İstanbul'da Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı biber gazı kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın adı, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir çocuk merkezine verildi.

Abone ol

GEZİ PARKI eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle komaya giren ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın adı Başkent’te yaşayacak.

Çankaya Belediyesi’nce yaptırılan Berkin Elvan Güdüz Bakımevi ve Çocuk Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Gökkuşağı Mahallesi'ndeki merkezin açılışına, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ve Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük ile CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve vatandaşlar katıldı.

BERKİN İÇİN SÖYLEDİLER

Berkin'in 10 yaşındayken arkadaşlarıyla birlikte söylediği "Hiroşima" şarkısını bu kez çocuk korosu seslendirdi. Dinletinin ardından konuşan Başkan Bülent Tanık, Berkin'in "uçan bir kuş" olarak simgeleştiğini söyledi.

Merkezin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Tanık, Berkin Elvan'ın adına yakışır şekilde çocuklara ve ailelerine hizmet verileceğini kaydetti.

ELVAN: SONSUZA KADAR YAŞATACAKLAR

Tesisi yapanlara teşekkür eden Sami Elvan da "Bizim Berkin'imiz, elimizden kuş gibi uçtu ama o yaşıyor. İnanıyorum ki burada yetişecek çocuklar da Berkin'imizi sonsuza kadar yaşatacak. Mutluyum, gururluyum" dedi.

AYGÜN: UMUTLUYUZ, İNANÇLIYIZ

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de "Berkin için hüzünlüyüz, kederliyiz, öfkeliyiz. Ama bu kreşte, başka çocuk merkezlerinde büyüyecek bütün çocuklarımız için umutluyuz, inançlıyız ve kararlıyız. Hayırlı olsun" diye konuştu.