BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  GÜNCEL

Kastellinin bıraktığı mektuplar

Banker Kastelli'nin ölümünden sonra aile sırları da ortaya döküldü. Geriye 6 mektup bıraktı. Bakın onlarda ne yazıyor?

Abone ol

Ofisinde tek kurşunla intihar eden Banker Kastelli zaten uzun zamandır yaşayan ölüymüş... Bir yandan ailesi, bir yandan gırtlağa kadar borçlar...

Cevher Özden ölmeden 5 gün önce savcılığa bir suç duyurusunda bulunarak hayatının tehlike içinde olduğunu bildirmiş... Onu tehdit edenin ise öz be öz oğlu olduğunu söylemiş...

Kendi ailesinin böyle sırt çevirdiği Özden'e çalışanları sahip çıkmış. Tam 3 aydır arabasının benzinini şoförü kendi cebinden koyuyormuş. 

 KASTELLİ'NİN YAZDIĞI MEKTUPLAR

Cevher Özden ölmeden önce geride 6 mektup bıraktı. O mektuplarda yazanlar ise özetle şöyle;

ÇOCUKLARINA: "Para için birbirinize düşmeyin. Sonra birbirinizi yersiniz. Anneniz size emanet. Ona iyi bakın. Hakkınızı helal edin" dedi, zarfa ayrıca borç listesini de koydu.

HİZMETÇİSİNE: "Paramız yok biliyorsunuz. Benim hatırım için bir süre daha eşime hizmet et."

AŞÇISI CEVAT'A: "Yıllarca bana tatmadığım lezzetleri tattırdın. Bir süre daha eşime de hizmet et."

ERDOĞAN DEMİRÖREN'E: "Eski günlerin ve dostluğumuzun hatırına, çocuklarıma ve eşime sahip çık. Hepsi sana emanet. Hakkını helal et."

SAVCILIĞA: "Niyetim kimseyi aldatmak değildi. Medya ve basın üzerime çok geldi. Yok yere suçlandım. Ölümümden kimse sorumlu değil."  

HAYATİ TEHLİKE ALTINDAYIM

Kadıköy'deki ofisinde yaşamına önceki gün tek kurşunla son veren "Banker Kastelli" adıyla bilinen Abidin Cevher Özden'in 5 gün önce Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na öz oğlu Ahmet Deha Özden hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Banker Abidin Cevher Özden şikayet dilekçesinde, oğlu Deha Özden ile ilgili dikkat çeken iddialara yer verdi. Tek kurşunla yaşamına son veren Abidin Cevher Özden savcılığa bulunduğu şikayet dilekçesine şunları yazdırmış:

İÇKİLİ EVİME GELDİ

"Ahmet Deha Özden benim öz oğlumdur. 27 Mayıs 2008 akşamı içkili vaziyette, elinde votka ve viski şişeleri ile Şişli'de bulunduğum evime geldi. Akşam saat 20.00'den itibaren bana ağıza alınmayacak küfürler etti. Bana. 'O çocuğu, i.. . 'şeklinde hitap ederek saldırıya başladı. Bu arada eline geçirdiği kültablalarını benim kafama doğru fırlatmak suretiyle fiili saldırıda bulundu."

CAMDAN AŞAĞI ATMAYA KALKTI

Oğlu Deha Özden'in kendisini evinin penceresinden aşağıya atmak istediğini ileri süren Cevher Özden, dilekçesinde "Oğlum benim vücudumdan tutarak 4. katta bulunan evimin penceresinden aşağıya atmak üzere teşebbüste bulundu. Direnmem sonucu bunu başaramamıştır. Evimde bulunan birçok kırılacak eşyayı, kapıları ve çerçeveleri dağıtmış ve zarar vermiştir" şeklinde iddialara yer vermiş.

ARABASININ BENZİNİNİ ŞOFÖRÜ KOYUYORDU

Son günlerinde maddî yönden iyice zor duruma düşen Özden'in 124 bin YTL'ye ulaşan borcu yüzünden kredi kartının kapatıldığı, 10 bankanın da alacak davası açtığı öğrenildi. Banker Kastelli'nin 24 yıllık koruması Ergün Şat ve şoförü Aygün Bektaş bu sonucu beklediklerini ifade ederek, "Maddî olarak bitmişti, özellikle son 1 haftadır psikolojisi çok bozuktu." dedi. Kastelli'nin kullandığı BMW marka otomobilinin üzerinde de 5 ayrı haciz olduğu öğrenildi. Şoförü, 3 aydır arabaya benzini bile kendi cebinden aldığını söyledi.