BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Kastamonuda fuhuş operasyonu

Yabancı uyruklu kadınların para karşılığında erkeklere pazarlandığını öğrenen Jandarma'dan operasyon

Abone ol

Yabancı uyruklu kadınların para karşılığında erkeklere pazarlandığı ve jandarma bölgesinde kadınların araçlara bindirildiği yolundaki istihbarat bilgilerinden yola çıkan Kastamonu İl Merkez Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, düzenledikleri 'Nina' operasyonunda 19 hayat kadınını ve 7 erkeği gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Gürcistan'dan Kastamonu'ya getirilen hayat kadınlarının telefon irtibatıyla erkeklere pazarlandığı şeklindeki duyumlar üzerine uzun süreli bir çalışma başlatan jandarma, sabaha karşı yedi ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi.

Jandarmanın Kastamonu il merkezinde yaptığı baskınlara poliste katıldı. Gerçekleştirilen operasyon sonunda 15'i Gürcistan, 3'ü çifte vatandaş, 1'i de Çankırı nüfusuna kayıtlı olan 19 hayat kadını ve kadınları pazarladığı veya birlikte olduğu ileri sürülen 7 erkek gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınlar, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tahliller sonucu 1'i Türk 3 kadının hepatit B ve frengi virüsü taşıdıkları belirlendi. Gözaltında bulunan kadınlar jandarmada ifadeleri alındıktan sonra akşam geç saatlerde Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.