BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kasıtlı değil kusurlu cinayet

Kız arkadaşını hırsız zannederek öldüren ünlü ampute atlet Oscar Pistorius, yargılandığı davada “kusurlu cinayetten” suçlu bulundu. Mahkeme,...

Abone ol

Kız arkadaşını hırsız zannederek öldüren ünlü ampute atlet Oscar Pistorius, yargılandığı davada “kusurlu cinayetten” suçlu bulundu. Mahkeme, bugünkü duruşmada son kararını vererek Pistorius’un alacağı cezayı açıklayacak.
Geçtiğimiz yıl 14 Şubat’ta evine hırsız girdiğini zannederek kız arkadaşını öldüren Pistorius’un yargılandığı davada hakim Thokozile Masipa, Pistorius’u kusurlu cinayetten suçlu buldu. Hakim Masipa açıklamasında, Pistorius’un Steenkamp’ı görmeden vurmasına rağmen hukuka aykırı bir davranışta bulunduğunu belirtti. Mantıklı bir insanın tuvalet kapısının arkasında bulunan birine 4 el ateş etmeyeceğini kaydeden Masipa, Pistorius’un davranışını “acele yapılan bir hareket ve güç kullanma” olarak tanımladı. Masipa, bu nedenle Pistorius’un “ihmalkar” olduğunu dile getirdi. Pistorius böylece Güney Afrika yasalarına göre “Kusurlu Cinayet” tanımlaması sonrası en fazla 15 yıl hapis alacak.
Pistorius’un bugün görülen davasında öldürme suçlamasının yanı sıra diğer davalarıyla ilgili de kararlar açıklandı. Pistorius, bir araçtan ateş ettiği yönündeki davadan delil yetersizliği nedeniyle beraat ederken ruhsatsız silah bulundurma suçlamasından da aklandı. Pistorius, buna rağmen restoranda silahla ateş ettiği yönündeki davada ihmali olduğu gerekçesiyle suçlu bulundu.
(İHA)